StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що робити, якщо в гардеробі завелася міль: гуру прибирання розкрила секрет боротьби з комахами

21 червня 2024, 09:31
1380
Якщо в шафі завелася міль, то боротьба з цими комахами може стати справжнім кошмаром. Як же позбутися молі в гардеробі?
Що робити, якщо в будинку завелася міль
Що робити, якщо в будинку завелася міль / Колаж: Главред, фото: скріншот

Немає нічого гіршого, ніж виявити, що весь ваш улюблений одяг повністю зіпсований міллю. При цьому боротьба з міллю може тривати дуже довго та не увінчатися успіхом, особливо якщо ви не знаєте, як позбутися докучливих комах. Однак є деякі хитрощі, які допоможуть врятувати ваш улюблений одяг.

Як позбутися молі в гардеробі

TikTok-експертка Purdy and Figg поділилася простим лайфхаком, який швидко та легко допоможе позбутися молі в гардеробі. Ця хитрість не просто виселить комах із шафи, а й може запобігти їхньому поверненню.

За словами гуру прибирання, перше, що потрібно зробити, це покласти весь свій одяг у запечатаний пакет і помістити його в морозильну камеру на ніч.

відео дня

"Це дасть змогу вбити всі яйця комах, що залишилися на одязі", - сказала жінка.

Міль гине за температури нижче 2 градусів Цельсія: це стосується як дорослих особин і личинок, так і яєць.

Після заморозки одяг потрібно випрати в пральній машинці в делікатному режимі.

До слова, попри поширену думку, дорослі комахи насправді не їдять ваш одяг. Замість цього вони відкладають яйця. Щойно личинки вилупляться, вони харчуватимуться тканиною, щоб запастися поживними речовинами. Зазвичай личинки харчуються тваринними волокнами, але схильні їсти практично все.

TikTok-канал Purdy & Figg

На Tik Tok-канал Purdy & Figg підписані понад 300 тисяч осіб.

Канал спеціалізується на різноманітних лайфхаках. Зокрема, там можна знайти корисні поради з прибирання, боротьби з комахами, чищення прикрас, догляду за кімнатними рослинами тощо.

Щоб запобігти повтореній появі молі, варто розпорошити в шафі спеціальні спреї від молі або розмістити там спеціальні саше, подушечки чи гелі, які можна купити в будь-якому господарському магазині.

Дивіться відео - Як позбутися від молі в шафі:

@purdyandfigg Боротьба з молью в одязі, м'яко кажучи, може бути не менш дратівливою! ? Ось кілька кроків, які ви можете зробити, щоб переконатися, що вони зникли назавжди: Ідентифікуйте зараження: Спочатку підтвердьте присутність молі. Шукайте такі ознаки, як отвори в тканині, павутині або кокони в кутах шаф і шухляд. Ретельно прибирайте: спорожніть і пропилососьте шафу для одягу, килими, а також усі місця, де ви зберігаєте одяг. Особливу увагу приділіть кутам і прихованим місцям, де моль любить ховатися. Заморозьте речі: запечатавши їх у поліетиленовий пакет і помістивши на кілька днів у морозильну камеру, ви можете вбити будь-яких личинок. Випрати постраждалий одяг: випрати весь потенційно заражений одяг у гарячій воді, якщо дозволяє тканина. Для делікатних речей подумайте про хімчистку. Використовуйте репеленти від молі: Після того, як ви випрали, рясно обприскайте шухляди та шафи нашим розчином "Моль Магія". Залишковий аромат наших натуральних ефірних олій, що відлякують моль, відлякає небажаних відвідувачів від розбивки табору! Пачулі та кедрове дерево мають інгредієнти, які традиційно використовуються для відлякування молі від відкладання яєць, тому ми називаємо їх "магією молі". Моль часто приваблює темні кути за меблями. ?‍♀️ Зберігайте одяг належним чином: для сезонного зберігання одягу використовуйте герметичні контейнери або мішки для одягу. Це не тільки утримує моль, а й запобігає накопиченню пилу. Будьте пильні: Регулярно оглядайте одяг і місця зберігання на наявність ознак молі. Раннє виявлення може запобігти більшим зараженням. ? #mothholes#mothhacks#cleaninghacks#tidyinghacks#homeaccount#cleantok#cleaningtok#homehacks♬ original sound - Purdy & Figg | Cleaning Hacks

Який запах відлякує міль

Відлякують міль такі натуральні запахи:

  • Ефірні олії лаванди та ялини. Можна розмістити в шафі букетики сухої лаванди або спонжі, просочені лавандовою або ялиновою олією.
  • Запах тютюну, перцю, сухої апельсинової шкірки, суничного мила.
  • Моль терпіти не може запах герані та колеуса (кропивка). Свіже листя цих рослин можна покласти в гардероб і періодично його міняти на нове.

Раніше Главред писав, що міль на кухні може з'явитися абсолютно несподівано. Але ігнорувати комах не варто - вони можуть завдати чималої шкоди. Читайте матеріал: Як позбутися харчової молі назавжди: простий і дієвий метод.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти