StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Як зберегти холод в холодильнику в разі відключення світла: найдієвіші методи

20 червня 2024, 21:29оновлено 24 червня, 22:57
11940
Холод підтримує роботу холодильника та продовжує термін його експлуатації, тому відключення світла можуть погано впливати на його роботу.
Як зберегти холод в холодильнику в разі відключення світла: найдієвіші методи
Як зберегти холод в холодильнику в разі відключення світла / колаж: Главред, фото: pixabay

Під час тривалих відключень електроенергії найбільше страждає холодильник - він швидко нагрівається і продукти починають псуватись. Через це багато людей задаються питанням: як зберегти холод в холодильнику в разі відключення світла. Ми зібрали для вас кілька дієвих порад.

Вам також може бути цікаво: Точно не в холодильнику: експерт розповіла, де потрібно зберігати помідори.

Як зберегти холод в холодильнику в разі відключення світла

Експерт з холодильного обладнання Данило Молчанов пояснює, що холод підтримує роботу побутового приладу та продовжує термін його експлуатації, тому відключення світла можуть погано впливати на його роботу.

Щоб зберегти низькі температури в холодильнику є декілька порад:

Не відчиняйте холодильник часто і надовго. За умови герметично зачинених дверцят, прилад самостійно зберігатиме холод до восьми годин.

Слідкуйте за температурою в кімнаті. Температура ззовні напряму впливає на роботу холодильника, тому варто використовувати штори чи жалюзі, щоб сонячне світло не потрапляло на прилад.

Викладайте продукти на полицях правильно. В холодильниках є спеціальна система охолодження, яка утворює кругообіг холодного повітря. Щоб не перешкоджати роботі приладу, розкладайте продукти так, щоб не закривати вентиляційні отвори.

Не кладіть в холодильник гарячі та теплі страви. Вони швидко нагрівають простір навколо себе.

Дивіться відео, як зберегти продукти у холодильнику, коли немає світла:

Що робити з холодильником у разі відсутності світла

Якщо світла довго немає, можна зробити "акумулятори холоду", які допоможуть підтримувати температуру в холодильнику. Існує одразу кілька способів виготовлення такого девайсу:

  • Сольовий. У 1 л. води розводять 450 г. солі та додають 1 ч.л. желатину (за бажанням). Отриманий розчин розливають у пластикові пляшками і заморожують. Пам'ятайте, що наливати рідину до горлечка не можна, оскільки при заморожуванні рідина розширюється і пляшку може розірвати.
  • Гелевий. У 1 л. води розводять 40 г. клею для шпалер. Ретельно перемішують, розливають по пластикових пляшках та заморожують.
  • З памперса. У склянці води розводять 2 ч. л. солі і вливають у чистий підгузок, щоб він увібрав усю цю рідину. Перекладають наповнений памперс у герметичний пакет та заморожують.

Важливо: тримайте такі "акумулятори холоду" в морозильній камері, щоб при відключенні світла їх можна було дістати й перекласти на полицю холодильника.

Дивіться відео, як зробити акумулятори холоду своїми руками:

Що поставити в холодильник, щоб прибрати конденсат - народні засоби

Продукти, які знайдуться практично на кожній кухні, можуть стати порятунком, якщо у вас у холодильнику занадто волого. Одними з найідеальніших варіантів стануть тарілка з рисом, содою, сіллю/цукром або звичайний хліб. Ці продукти здатні втягнути в себе не тільки зайву вологу, а навіть неприємні запахи.

Також багато хитрих господинь кладуть у холодильник звичайну газету або паперові рушники. Річ у тім, що саме папір втягує в себе воду, рятуючи техніку від конденсату. Час від часу варто міняти його і тоді в холодильнику не буде зайвої вологи. Якщо вас турбують неприємні запахи, то всередину можна поставити склянку або тарілочку з кавовими зернами.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти