StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Залишатиметься свіжою "всю зиму": як правильно зберігати картоплю

26 вересня 2024, 03:00оновлено 26 вересня, 16:04
7401
Картопля, як домашня, так і куплена в супермаркеті, потребує правильного зберігання.
Залишатиметься свіжою 'всю зиму': як правильно зберігати картоплю
Як зберігати картоплю / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

За допомогою одного простого методу зберігання, який захищає картоплю від вологи та плісняви, овоч може простояти на вашій кухні "цілу зиму", пише Express.co.uk.

Вам також може бути цікаво: Картопля не проросте - що потрібно покласти до неї в льох.

Як правильно зберігати картоплю

відео дня

Влатка Лейк, експерт зі зберігання на Космічній станції, запропонувала кілька порад, як правильно зберігати осінні овочі.

Вона розповіла про хитрий лайфхак, який дозволяє любителям картоплі зупинити гниття овоча на кілька тижнів, а то й місяців.

Картопля, як домашня, так і куплена в супермаркеті, потребує правильного зберігання, щоб запобігти її проростанню, розм'якшенню або, що ще гірше, появі плісняви.

За словами Влатки, картопля найдовше зберігається в прохолодному, сухому, темному місці, оскільки вплив світла і вологи може призвести до її гниття. Те саме стосується й інших коренеплодів, таких як морква та ріпа.

"Зберігання овочів у такий спосіб гарантує, що вони зберігатимуться протягом декількох тижнів, а можливо, і всієї зими", - сказала вона.

На відміну від багатьох інших овочів, картопля також потребує хорошого провітрювання, тому краще уникати використання герметичних контейнерів для зберігання картоплі.

Чи можна зберігати картоплю в холодильнику

Видання повідомляє, що зберігати картоплю в холодильнику безпечно. Але дуже важливо захистити картоплю від вологи перед тим, як покласти її в холодильник, тому не мийте її заздалегідь, а натомість протріть сухою ганчіркою від бруду.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти