StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Блищатиме як нова: як очистити чавунну сковороду від товстого шару нагару

23 липня 2024, 11:55оновлено 26 липня, 22:58
43764
Главред розповідає, як очистити стару чавунну сковороду від нагару, щоб вона просто сяяла та виглядала, ніби щойно з магазину.
Блищатиме як нова: як очистити чавунну сковороду від товстого шару нагару
Як очистити багаторічний нагар на сковороді / колаж: Главред, фото: скріншот з відео

При інтенсивному використанні сковорідки зі часом на ній утворюється нагар, позбавитися від якого не просто. Навіть якщо ви дотримуєтесь всіх необхідних правил догляду, чавунні сковорідки рано чи пізно стають чорними. Тому Главред розповідає, як очистити чавунну сковороду від товстого шару нагару.

Вам також може бути цікаво: Більше ніколи нічого не прилипне: як прожарити чавунну сковороду.

Як очистити чавунну сковороду від товстого шару нагару зовні

Один з найефективніших методів — кип'ятіння сковороди в розчині канцелярського клею і господарського мила. В ємності, куди поміщається сковорідка, розводимо з водою натерте господарське мило та 100-150 грам клею. Цю суміш потрібно кип’ятити на невеликому вогні кілька хвилин. Тоді поміщаємо туди забруднений посуд та кип’ятимо ще 2-3 години. Важливо не забувати підливати воду, щоб сковорідка завжди була повністю нею покрита. Після цього, трішки охоловшу сковорідку потрібно потерти металевою губкою. Від нагару і кіптяви не залишиться і сліду!

Відмити чавунний посуд також можна використовуючи суміш соди, оцту і солі. Потрібно змішати всі ці компоненти (пропорції повинні бути рівними). Додати воду – кілька літрів, та помістити чавун в цю суміш. Кип’ятити близько 30 хвилин. Якщо нагару багато, він застарілий, то кип’ятіть вдвічі довше. В результаті ви зможете добре вимити стару сковороду зовні і всередині.

Крім того, добре розчиняє нагар суміш із соди, гірчиці та рідкого господарського мила. У воді потрібно розвести 3-4 ст. л. соди, 2 ст. л. гірчиці, 4 ст. л. господарського мила та кип’ятити. Сковорідки у даній суміші потрібно варити 2-3 години, а потім промити з використанням металевої губки.

Дивіться відео, як очистити багаторічний нагар на сковороді:

Як зробити так, щоб сковорода не пригорала?

Для того, щоб їжа не прилипала до сковорідки, треба берегти антипригарне покриття. Під час миття слід користуватися м'якими губками та лопатками, які не зроблені з металу. Краще не допускати дряпання протипригарного шару.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти