StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Точно не для краси: чому зубні щітки мають щетину різного кольору

7 лютого 2024, 17:54
Вибір кольорових елементів на зубних щітках не випадковий.
Чому зубні щітки мають щетину різного кольору
Чому зубні щітки мають щетину різного кольору / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Чому зубні щітки мають щетину різного кольору? Про це ви навіть не замислювалися, але є розумне пояснення. Ми розповімо вам кілька цікавих фактів, які можуть змінити ваш погляд на вибір зубної щітки.

Не для краси

Головна мета кольорових деталей на зубних щітках - допомогти вам орієнтуватися під час нанесення зубної пасти. Погодьтеся, іноді спокусливо покрити всю головку щітки пастою, особливо під впливом реклами.

Але надлишок пасти не тільки марний, а й шкідливий, особливо через надлишок фтору, що може бути небажаним для зубів, особливо дитячих. Кольорові щетинки слугують своєрідним нагадуванням про те, щоб наносити необхідну кількість пасти.

відео дня

Коли потрібно міняти зубну щітку?

Згідно з рекомендаціями експертів, зубну щітку необхідно міняти кожні три-чотири місяці, особливо якщо щетинки обтрепалися. Виняток можуть становити індивідуальні особливості, особливо у дітей, для яких часта зміна щітки вкрай важлива.

Також важливо регулярно дезінфікувати зубні щітки, щоб знищити бактерії та запобігти поширенню інфекцій, особливо після застуди або грипу.

Не забувайте про язик

Крім того, варто пам'ятати про чищення язика. Цей процес не тільки видаляє залишки їжі та бактерії, а й запобігає неприємному запаху з рота, карієсу та пародонтозу. Фахівці рекомендують акуратно чистити язик рухами взад-вперед щіткою, змоченою в невеликій кількості зубної пасти.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти