StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Троянди "приголомшать цвітінням": чоловік назвав кухонні відходи, які підживлять кущ

8 квітня 2024, 11:09оновлено 8 квітня, 16:45
3933
Професіонал із садівництва поділився лайфхаком, як підживити троянди за допомогою кухонних відходів.
Троянди 'приголомшать цвітінням': чоловік назвав кухонні відходи, які підживлять кущ
Чим підживити троянди / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Троянди, безсумнівно, є найпопулярнішими квітами в садах і неважко зрозуміти чому. Вони універсальні, представлені в багатьох кольорах і різновидах, а також пахнуть абсолютно божественно.

Для будь-якого садівника, який хоче найкращого від своїх троянд, використання правильного добрива відіграє ключову роль. Добриво корисне не лише для здоров’я рослини, але й для частого та плідного цвітіння, пише Express.

Якщо вас цікавлять поради щодо садівництва, прочитайте матеріал Главреду: Три кухонні відходи зроблять квіти гортензій яскравими: жінка поділилась лайфхаком.

відео дня

Цвітіння кущів троянд значно залежить від поживних речовин у ґрунті. Крім того, їм також потрібна хороша база енергії з ґрунту, щоб розвивати міцні стебла та листя. На жаль, через ці постійні потреби вони можуть досить швидко забирати поживні речовини з ґрунту, у якому ростуть.

Пам’ятаючи про це, експерт із садівництва та генеральний директор GreenPal Браян Клейтон пояснив, як підживити троянди за допомогою кухонних предметів, які "творять чудеса".

Брайан також поділився поширеною пасткою, якої варто уникнути під час удобрювання троянд природним шляхом. Експерт пояснив, що у нього були "стосунки любові/ненависті" із трояндами.

"Є кілька кухонних речей, які творять чудеса, але є також поширена пастка, якої вам варто уникнути. Можливо, для троянд знадобиться додаткове підживлення, але якщо ви зробите це правильно, то вони винагородять вас одними з найприголомшливіших цвітінь, які ви коли-небудь бачили", - сказав експерт із садівництва.

По-перше, бананові шкірки - це "золото для троянд", оскільки вони багаті калієм, який підтримує загальний стан рослини, сприяє формуванню квітів і зміцнює опірність до хвороб. Однак слід не просто кидати їх поверх ґрунту. Подрібніть шкірку на маленькі шматочки і перемішайте з ґрунтом навколо троянди, або неглибоко закопайте.

"Таким чином вони швидше розкладаються та беруться за роботу, живлячи ваші рослини, не приваблюючи небажаних шкідників", - зауважив Брайан.

Кавова гуща – ще один кухонний залишок, який люблять троянди. Вона додасть азот у ґрунт, покращить структуру ґрунту та стимулює розвиток корисних мікробів.

Злегка посипте кавовою гущею троянди. Пам’ятайте, що слід не перестаратися, оскільки "занадто велика кількість гущі може зробити ґрунт занадто кислим".

Тепер про те, на що варто звернути увагу – на яєчну шкаралупу. Хоча її часто рекламують як стимулятори багаті на кальцій, "було б помилкою просто кидати шкаралупу, не розчавивши спочатку".

"Цілі або великі шматки розкладаються багато років, тобто ваші троянди не отримають потрібної кількості кальцію одразу", - попередив Брайан.

Подрібніть або покришіть їх перед додаванням у ґрунт, щоб переконатися, що ваші рослини справді отримають поживні речовини.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти