StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому не можна заряджати телефон від USB-порту в готелі: пояснення вражає

20 липня 2024, 22:05
354
Мандрівникам рекомендується заряджати телефон через справжню вилку, а не напряму через USB-порт - інакше вони ризикують стати жертвою "сік-джекінгу".
Чому не можна заряджати телефон від USB-порту в готелі: пояснення вражає
Чому не можна заряджати телефон від USB-порту в готелі - пояснення / Колаж Главред, фото: pexels

Хоча може виникнути спокуса викинути свої дорожні адаптери і покладатися виключно на USB-порти готелю, краще цього не робити, попереджає експерт з кібербезпеки, повідомляє Mirror.

Бен Ван Пелт, засновник TorGuard, попереджає, що заряджання телефону безпосередньо від USB-розетки в готельному номері без використання спеціального адаптера може поставити під загрозу вашу особисту інформацію, включаючи банківські реквізити. Злочинці можуть втручатися в зарядні кабелі в громадських місцях, щоб встановити шкідливе програмне забезпечення на телефони - метод, відомий як "сsк-джекінг".

Ця зловмисна практика може зробити вас вразливими до викрадення особистої інформації, такої як паролі, дані кредитних карток, адреси та імена.

відео дня

Технічний експерт порадив, що існують методи зменшення цих ризиків, але в кінцевому підсумку рекомендував заряджати свої пристрої безпосередньо від розетки для оптимальної безпеки.

"Якщо ви підключаєте телефон до USB-порту, існує ризик, що хакери можуть встановити на ваш пристрій шкідливе програмне забезпечення. У цьому випадку існує ймовірність того, що ваш телефон може бути скомпрометований, що потенційно призведе до доступу до ваших даних", - сказав він.

Забезпечення зарядки пристроїв під час подорожі може бути складним завданням. Хоча в готелях є розетки, не забудьте взяти з собою павербанк або блокіратор USB-даних для зарядки в дорозі.

"Загалом, це найнадійніший спосіб зарядити телефон", - підсумовує Бен.

Пристрої Apple та Android протягом багатьох років мали численні оновлення програмного забезпечення, щоб протидіяти ефекту "крадіжки соку"; але завжди розумно перестрахуватися і заряджати свій пристрій через розетку або резервний блок живлення.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти