StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Помилка, яку робить більшість: експерт назвав 5 засобів для миття, що псують підлогу

11 березня 2024, 17:46оновлено 13 березня, 10:43
Низка народних засобів для прибирання, які нерідко багато хто використовує, можуть зіпсувати підлогу.
Мытье полов
Експерт назвав 5 засобів для миття, що псують підлогу/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua

Підлога є однією з найбільш забруднених частин оселі, тому миттю підлоги зазвичай приділяється особлива увага. При цьому для того, щоб уникнути використання магазинної хімії, багато господинь і господарів під час прибирання застосовують народні засоби. Але мало хто здогадується, що деякі з таких засобів у довгостроковій перспективі можуть принести більше шкоди, ніж користі. Тому коли ви шукаєте спосіб, як добре вимити підлогу, краще уникати кількох ризикованих засобів й натомість надавати перевагу різним альтернативам.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Найкраща перевірка уважності: потрібно за 9 секунд знайти пташку на дереві

Експерт із трендів щодо підлогових покриттів Flooring King Ліам Клевердон розповів про 5 засобів, яких слід уникати під час миття підлоги, пише The Mirror.

відео дня

1. Оцет

За словами Клевердона, оцет часто використовується для вирішення різних побутових проблем. Проте цього продукту варто уникати під час очищення підлоги. Справа у тому, що тривале використання такої кислоти може з часом зробити підлогу тьмяною, її зовнішній вигляд зміниться в гіршу сторону.

Особливо слід уникати нанесення оцту на дерев’яну підлогу. Це ж стосується таких покриттів, як лінолеум та вініл, адже оцет може зробити так, що поверхня такого покриття потьмяніє.

Можна використовувати оцет для миття ламінованої підлоги, але навіть у такому випадку варто бути обережними й обов’язково розводити продукт водою.

2. Лимонний сік

Такий продукт також часто використовується вдома, щоб вирішувати різні побутові проблеми. Але для підлоги його застосовувати не варто, адже кислота, яка міститься у лимонному соці, може зашкодити покриттю. Якщо ви все-таки хочете використати сік лимона як засіб для миття підлоги, то варто використовувати його в невеликих кількостях і розводити водою.

Помилка, яку робить більшість: експерт назвав 5 засобів для миття, що псують підлогу
Лимонний сік краще не використовувати для миття підлоги/ pixabay.com

3. Відбілювач

Експерт зазначив, що використання відбілювача для миття підлоги може завдати незворотної шкоди. Також він нагадав, що таким засобом можна лише дезінфікувати підлогу, а не добре її відмити.

Відбілювач, за словами експерта, може "знищити колір підлоги", а також послабити матеріал, якщо підлогове покриття виготовлене з дерева. Нанесення відбілювача на вінілову підлогу також шкідливе, оскільки воно може призвести до руйнування матеріалу з часом. Не можна застосовувати такий засіб і на дерев’яних ламінованих підлогах.

4. Олія

Використання олії на підлозі може пошкодити матеріал, з якого виготовлене покриття. На ламінаті олія може залишити смуги, що у висновку при зведе до непривабливих змін у вигляді підлоги. Також після частого використання такого засобу підлога може стати більш вразливою і схильною до зношування.

Також плачевні наслідки можуть бути, якщо використовувати засіб на дерев’яній підлозі, адже видалити усі залишки олії з дерева буде дуже непросто.

Олію не можна використовувати навіть на плитці, тому що залишки олії на плитці потім притягуватимуть до себе ще більше бруду.

Помилка, яку робить більшість: експерт назвав 5 засобів для миття, що псують підлогу
Використання олії під час миття підлоги може нашкодити покриттю/ depositphotos.com/ua

5. Аміак

Аміак не можна використовувати на більшості покриттів, зокрема на дереві, ламінаті, вінілі, лінолеумі тощо. Він призведе до знебарвлення покриття і зникнення блиску, що зрештою зіпсує загальний вигляд підлоги.

Альтернатива шкідливим засобам для підлоги

Замість описаних вище засобів, які можуть нашкодити підлозі, краще використовувати "дружні" до підлогового покриття альтернативи. Експерт радить використовувати, наприклад, мило з нейтральним pH і швабру з мікроволокна для миття підлоги.

"Суміш чверті склянки м’якого або рН-нейтрального мила з водою в поєднанні зі шваброю з мікрофібри є універсальним методом чищення різноманітних матеріалів. Його можна застосовувати для дерев’яної підлоги з поліуретаном, порцелянової плитки та кам’яної підлоги, оскільки її нешкідливі властивості забезпечують безпечне прибирання зі свіжим покриттям", – розповів Ліам Клевердон.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти