StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як зробити гель для прання своїми руками за 5 хвилин: простий рецепт з ідеальним результатом

27 серпня 2024, 23:18оновлено 29 серпня, 18:57
4228
Потрібно буде всього 4 прості інгредієнти, щоб власноручно приготувати гель для прання.
Стирка, гель для стирки
Як зробити гель для прання своїми руками/ колаж: Главред, фото: скрін

Не обов’язково постійно купувати пральний порошок чи інші засоби для прання у магазині, адже дуже легко можна приготувати гель для прання своїми руками.

Радимо також прочитати матеріал: 4 найкращі способи, як відмити плитку у ванній: усі забруднення безслідно зникнуть

Про те, як зробити гель для прання, розповів експерт Тарас Шпіра у програмі "Все буде добре".

Щоб приготувати такий засіб, потрібно взяти каструлю, вилити туди 1 л води і закип’ятити. Усі інші інгредієнти потрібно буде вливати у киплячу воду.

Треба натерти на тертці 50 г звичайного господарського мила. Далі взяти трішки кальцинованої соди (якщо немає кальцинованої, можна взяти і звичайну, але звичайної треба буде брати у 6 разів більше). Також потрібні будуть 50 мл зеленого чаю та ефірна олія.

Інгредієнти потрібно додавати у киплячу воду по черзі. Спершу – натерте господарське мило. Потрібно буде переколотити і почекати, поки воно повністю розчиниться, і лише потім додавати наступний інгредієнт – кальциновану соду. Соду також потрібно добре перемішати і стежити за тим, щоб вона повністю розчинилася, адже якщо залишаться грудочки, то вони потім можуть залишати білі сліди на одязі під час прання. Далі додати зелений чай.

Для того, щоб додати аромату під час прання, і зробити це з натуральними компонентами, потрібно додати ефірну олію. Наприклад, можна використати олію чайного дерева. 3-4 краплі олії треба додати до розчину після того, як він охолоне.

"Якщо у вас небагато одягу і на них не дуже сильні забруднення, то під час прання знадобиться четверта частина склянки такого засобу. Якщо речі сильно забруднені, то потрібно буде пів склянки. Дуже важливо, що під час використання такого засобу кондиціонер вам не знадобиться", – зазначив Тарас Шпіра.

Дивіться відео про те, як зробити гель для прання своїми руками:

Що за програма "Все буде добре"?

"Все буде добре" – українське розважальне ток-шоу сімейної тематики, що вироблялося в Україні. Виходило з 2012 року на телеканалі "СТБ", остання трансляція відбулася 27 грудня 2018 року.

Програма являла собою збірку порад та міркувань щодо різних тематик рутинного життя. Розбиралися питання про чоловіків, жінок та дітей. До ефіру приходили гості, які розповідали про свої проблеми або методи їх вирішень. Шоу об'єднувало інтереси жінок і чоловіків щодо господарювання, виховання дітей, організації сімейного бюджету, догляду за собою, кулінарної майстерності тощо. Експерти програми давали практичні поради, які застосовуються у повсякденному житті та в побуті. Наочно демонструвалося вирішення домашніх та сімейних проблем, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти