StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Щоб вистачило надовго: якої потужності має бути зарядна станція для будинку

10 липня 2024, 12:54оновлено 12 липня, 23:37
18821
Потужності зарядних станцій та приладів бувають різними, тому спочатку потрібно дізнатись, які пристрої будуть підключатись до неї.
Щоб вистачило надовго: якої потужності має бути зарядна станція для будинку
Якої потужності має бути зарядна станція для будинку / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, pixabay

Зарядна станція – це дуже корисна та потрібна річ під час планових та екстрених відключень електроенергії. Але її вибір – ще те завдання. Тому Главред вирішив розповісти, як визначити на скільки вистачить зарядної станції.

Вам також може бути цікаво: Що не можна підключати до генератора: важливі поради, які збережуть техніку.

Якої потужності має бути зарядна станція для будинку

Експерти з "Stylus" зазначають, якщо ви не знаєте, як вибрати зарядну станцію, то зверніть увагу на потужність пристрою. Усі павер-станції можна розділити на три великі категорії:

  • малопотужні – 200-800 Вт;
  • середньої потужності – до 2 кВт;
  • високопотужні – до 5 кВт.

Малопотужні портативні електростанції підходять для заряджання будь-яких мобільних пристроїв та нескладних побутових приладів. Ними можна запитати маленький телевізор, але на тривалу роботу великої техніки таких апаратів не вистачить. Зате вони мають багато роз'ємів і можуть зарядити відразу групу пристроїв з однаковою швидкістю, аби не чекати черги біля розетки.

Мобільна зарядна станція середньої потужності здатна запитати бойлер або холодильник, що при відключенні електрики рятує ситуацію більш ніж на 3-4 години. Ця категорія техніки може коштувати дорожче генератора, але перевершує його у функціональності та практичності.

Високопотужні електростанції для дому можна використовувати для живлення будь-яких побутових електроприладів. Нерідко їх використовують для зарядки електроавтомобілів. Так що з рештою вони точно впораються.

Якої потужності потрібна зарядна станція для холодильника

Потужності зарядних станцій та холодильників бувають різними. Тому, перш за все, необхідно визначити потужність вашого холодильника. Більшість побутових холодильників споживають від 100 до 800 Вт, залежно від моделі та розміру. Для забезпечення безперебійної роботи холодильника, зарядна станція повинна мати вихідну потужність не менше 800 Вт.

Крім того, важливо обрати станцію з достатньою ємністю, щоб забезпечити тривалу автономну роботу. Наприклад, якщо ваш холодильник споживає 200 Вт, а ви хочете, щоб він працював автономно протягом 10 годин, вам потрібна станція з ємністю щонайменше 2000 Вт·год.

Яка зарядна станція потрібна для котла

Тут ситуація така ж, як і з холодильником. Важливо вибрати зарядну станцію з достатньою потужністю для ефективної роботи котла. Наприклад, якщо він споживає 96 Вт, то слід обирати станцію з вихідною потужністю, що перевищує цей показник. І чим більше ви захочете під'єднати пристроїв - то більша потужність вам знадобиться.

Дивіться відео, якої потужності має бути зарядна станція для будинку:

Що таке зарядна станція?

Зарядна станція - це великий потужний повербанк, який може заряджати не тільки смартфон чи планшет, але й прилади, які споживають більше електроенергії. Наприклад, електрочайник, телевізор, комп’ютер тощо. Сучасні зарядні станції можуть працювати в режимі джерел безперебійного живлення. Коли станція під’єднана до мережі, вона заряджається сама і передає струм приладам, які до неї підключені. Під час знеструмлення станція продовжує живити під’єднаний пристрій не від мережі, а від власної батареї. Це дозволяє уникнути аварійного відключення приладів та забезпечити їх роботу протягом певного часу, навіть коли вдома немає світла.

Щоб вистачило надовго: якої потужності має бути зарядна станція для будинку
Які прилади споживають найбільше електроенергії / Інфографіка: Главред

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти