StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому угорці не змивають унітаз? Звідки "ноги" у дивного міфу

18 серпня 2024, 16:17
3244
Схоже, не усі європейці зрозуміли "туалетну культуру" мешканців Угорщини.
Чому угорці не змивають унітаз? Звідки
Що за міф - угорці не змивають унітаз? / Колаж Главреда. Фото: УНІАН, reddit

Донедавна все ще існував міф про те, що угорці не змивають унітаз. Так говорили не тільки про мешканців Угорщини, а й інших країн Центральної Європи. Як буває з будь-яким міфом - його важко спростувати, однак зʼявилося пояснення, звідки "ноги" у цієї казки.

Чому угорці не змивають унітаз - звідки міф

В Угорщині та деяких інших країнах Центральної Європи туалети колись були специфічної форми - так звані унітази з платформою.

Через що відходи не одразу потрапляли у воду, а спершу затримувалися на цій платформі. Це дозволяло перевірити "життєдіяльність" кишківника на наявність проблем зі здоровʼям.

відео дня

Для тих, хто не звик до такого типу унітазів, це може здатися незвичним. Та в деяких випадках навіть призводило до неправильного висновку, що, мовляв, унітаз не змивають.

Чому в Угорщині унітази дивної форми - відповідь

Попри нібито минулу традицію, подекуди в Угорщині все ще можна зустріти унітази з тим самим класичним дизайном. На такий унітаз свого часу наткнувся користувач Reddit. Люди були спантеличені розміщенням отвору для зливу відходів "не у тому місці".

На що зʼявилася миттєва відповідь: "Вода не буде бризкати, і ви не відчуєте "поцілунку Посейдона", коли справлятимете потребу".

"Так ті, хто страждає на проблеми з кишківником чи шлунком, можуть перевірити відходи".

"Це старий європейський дизайн, поширений і в інших країнах. Він стає все менш популярним, однак місцями ще зустрічається".

Крім того, пишуть також, що такий унітаз легше чистити від фекалій.

Втім, були і ті, хто відповідав іронічно: "Це дозволить вам насолоджуватися неймовірним ароматом - нагородою після "важкої праці".

Що таке reddit?

Reddit - сайт, що поєднує риси соціальної мережі і форуму, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку вподобану інформацію в Інтернеті і обговорювати її. Як і багато інших подібних сайтів, Reddit підтримує систему голосування за вподобані повідомлення - найбільш популярні з них виявляються на головній сторінці сайту, пише Вікіпедія.

Новини світу - інші цікавинки на Главреді

Раніше Главред писав, що заборонено одягати в Японії. Зокрема, одна з популярних блогерок порадила жінкам не носити одяг із декольте. Якщо людина обере одяг, де буде забагатьо відкритого тіла, тоді місцеві жителі обов’язково помітять вас і засудять. І з тих самих причин важливо, щоб на ваших джинсах не було дірок, якщо ви вирішите їх носити.

Крім того, нещодавно археологи знайшли рештки давнього храму. Знахідки було датовано якраз першим століттям нашої ери. Храм мав три входи, передня сторона яких була спрямована на південь, у бік Єрусалиму, як було прийнято.

Також читайте, як 85-річна бабуся піддалася випробуванню в американському парку розваг, у результаті якого вона сильно здивувала свою онуку.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти