StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Медики знайшли нову і пов'язану з віком властивість Covid-19

27 жовтня 2020, 00:55
Японські медики-дослідники зробили нове відкриття, яке стосується китайського коронавірусу.
Коронавірус, люди
Вчені знайшли нову і пов'язану з віком Covid-19 / УНІАН

Японські медики-вчені розкрили новий механізм функціонування вірусу SARS-CoV-2 в організмі людини й особливостей протікання викликаної їм інфекції COVID-19.

Результати дослідження були опубліковані в журналі Scientific Reports. Як з'ясували вчені, в разі, якщо тяжкість прояву симптомів COVID-19 точно залежить від віку пацієнта, то варіант того, як кількість прожитих років впливає на сприйнятливість до цієї інфекції, детально не вивчалося раніше.

Колектив японських вчених проаналізував статистичні дані щодо смертності від коронавірусної інфекції в трьох країнах - Італії, Іспанії та Японії. З'ясувалося - вік може впливати як на тяжкість протікання захворювання, так і на ризик зараження.

відео дня

Для того, щоб визначити, на який з цих параметрів впливає вік, вчені провели дві серії моделювань. У першому варіанті симуляції вік впливав на сприйнятливість до SARS-CoV-2, але не відбивався на тяжкості хвороби та смертності. А в другому все навпаки - не позначався на ймовірності захворіти, але впливав на хід хвороби та шанс загинути.

Результати моделювання, як стверджують вчені, виявилися близькі до реальних тільки в другому випадку. Якщо люди різного віку мали неоднакову сприйнятливість до SARS-CoV-2, то картина в симуляції виходила абсолютно нереалістична. Таким чином вчені зробили висновок, що діти, підлітки, дорослі й літні люди при схожих умовах мають ідентичні шанси заразитися. Якщо відмінності й є, то вони невеликі.

читайте такожВчені з'ясували, чи впливає вік на шанси заразитися коронавірусом

Коронавірус - що було раніше:

  • Доктор Євген Комаровський заявив, що тяжкість коронавірусної хвороби залежить не тільки від того, чи знаходиться інфікований в групі ризику, але і від кількості вірусних частинок, які потрапили в організм.
  • До того керівник Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан спрогнозував - у найближчі півтора-два роки українці будуть змушені навчитися жити в умовах циркуляції коронавірусної інфекції.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти