StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Прожити довше: цей смачний продукт захищає серце

28 грудня 2020, 09:43
Спермідин також міститься в горосі, кукурудзі, сої та цільнозернових продуктах.
Канапе з сиром
Спермідин також міститься в горосі, кукурудзі, сої і цільнозернових продуктах / Фото vkusno-i-prosto.ru

Вчені виявили, що витримані сири, включаючи чеддер, Брі і пармезан, можуть допомогти збільшити тривалість життя і навіть запобігти раку печінки.

Дослідники з Техаського університету A&M виявили, що ці три сири містять хімічну речовину під назвою спермідин, яка допомагає запобігти розмноженню пошкоджених клітин печінки.

Це означає, що чеддер, Брі і пармезан потенційно можуть допомогти запобігти таким захворюванням, як фіброз печінки, стан, при якому рубцева тканина накопичується і пошкоджує орган, часто в разі раку печінки.

В ході дослідження вивчався вплив сирних добавок на мишей, повідомляє Express.com.uk.

Команда виявила, що тривалість життя мишей збільшилася на цілих 25 відсотків, коли їм дали добавку. Отримавши ці вражаючі результати, вчені вирішили опитати 800 італійців про їх раціоні.

Було виявлено, що у тих, хто повідомив про більш високе споживання спермідину, більш низький кров'яний тиск, на 40 відсотків нижче ризик серцевої недостатності і знижений ризик інших серцево-судинних захворювань.

Спермідин також міститься в горосі, кукурудзі, сої та цільнозернових продуктах, які є більш корисними для здоров'я варіантами.

Однак вчені також відзначили важливість помірного вживання сиру.

Дослідження вивчали вплив кон'югованої лінолевої кислоти як потенційну користь для здоров'я.

У дослідженні зазначається: "Кон'югована лінолева кислота (жирні кислоти, що містяться в сирі) привертає велику увагу з 1980-х років через свою різну біологічну активність. Було показано, що CLA запобігає розвитку атеросклерозу, зменшує жирові відкладення при одночасному поліпшенні безжирної маси тіла і модулює імунні та / або запальні реакції".

Цей огляд підсумовує клінічні випробування за участю CLA з 2012 року; обговорюються додаткові варіанти використання CLA для вирішення вікових проблем зі здоров'ям; і досліджуються потенційні проблеми зі здоров'ям CLA, включаючи гомеостаз глюкози, окислювальний стрес, стеатоз печінки і зниження вмісту молочного жиру.

В іншому дослідженні, проведеному в Університетському коледжі Дубліна, було проаналізовано вплив сиру на рівень холестерину. Дослідники мали намір вивчити вплив молочних продуктів, таких як молоко, сир, йогурт, вершки і масло, і те, як це впливає як на жир, так і на здоров'я.

Згідно з дослідженням, люди, які їдять багато сиру, не мають більш високого рівня холестерину, ніж ті, хто не їсть.

В даний час рекомендації щодо здоров'я попереджають, що вживання продуктів з високим вмістом насичених жирів, таких як сир, збільшує ризик розвитку високого рівня холестерину в крові, основного фактора ризику серцевих захворювань та інсультів.

Однак це не відноситься до ризику серйозних захворювань, а рівень холестерину не збільшується при вживанні сиру. Було доведено, що щоденна порція розміром з сірникову коробку знижує ймовірність серцевих захворювань на 14 відсотків.

Експерти з Університету Сучжоу в Китаї відзначили, що вітаміни, мінерали і білки, що містяться в сирі, можуть допомогти захистити від серцево-судинних захворювань.

Він також може містити високий рівень кальцію, а це означає, що, хоча в ньому багато жиру, організм засвоює його менше.

В рамках свого дослідження добровольці, які з'їдали близько півтора унцій (40 г) в день, побачили найбільше зниження ризику для свого здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти