StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому з’являються темні кола під очима: названо вісім неочікуваних причин

7 вересня 2024, 05:00оновлено 8 вересня, 15:25
586
Люди зазвичай списують темні кола під очима на втому, але це не єдина причина. Темні кола - проблема, яка може бути спричинена низкою факторів.
Чому з’являються темні кола під очима: названо вісім неочікуваних причин
Чому з’являються темні кола під очима / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Дерматологи назвали вісім можливих причин появи темних кіл під очима. Про це пише LADbible.

Що є основною причиною появи темних кіл під очима

За словами дерматолога Моргана Рабаха, доктора медичних наук, їх появі може сприяти низка факторів.

відео дня

Вам також може бути цікаво: Чому варто кожного ранку випивати склянку теплої води: корисний факт.

"Темні кола можуть бути наслідком тонкої шкіри під очима, на якій видно кровоносні судини, затінення, якщо під очима порожниста ділянка, або потемніння самої шкіри", - каже він.

Медик наполягає на тому, що кожна причина небажаного стану шкіри потребує окремого лікування або рішення.

Чому з’являються темні кола під очима

  1. Вік. Однією з головних причин може бути втрата об'єму шкіри обличчя, що відбувається з віком, коли час робить свою справу. Під оком знаходиться спеціальна подушка з м'яких тканин, яка з часом скорочується і опускається, що призводить до зменшення природного об'єму під очима і утворення тіні.
  2. Зневоднення. Вода, зрештою, становить 60 відсотків нашого тіла. Якщо ви серйозно зневоднені, тканини вашого тіла почнуть скорочуватися, в тому числі шкіра і ніжна тканина під очима.
  3. Нестача сну. Це найпоширеніша причина темних кіл, оскільки вона може трапитися з кожним, незалежно від віку.Завжди корисно спати щовечора в один і той же час, щоб власний циркадний ритм вашого організму міг звикнути до регулярного графіка і запобігти безсонню.
  4. Навантаження на очі. Коли ви намагаєтеся щось розгледіти і напружуєте очі, кровоносні судини під шкірою збільшуються і стають більш помітними у вигляді темних кіл.
  5. Можливий контактний дерматит. Якщо шкіра під очима особливо тонка, то це чутлива зона для тих, хто страждає на контактний дерматит, також відомий як подразнення від засобів особистої гігієни.
  6. Сезонна алергія. В основному, запалення від алергічного кон'юнктивіту (алергії, що вражає очі), а також часте тертя і потирання сверблячої ділянки очей може призвести до розриву кровоносних судин і утворення синців. Коли синці загоюються, залишається пігментований гемосидерин (компонент гемоглобіну), який спричиняє темні сліди під очима.
  7. Основне захворювання. Існують такі стани, як анемія, синдроми мальабсорбції, погане харчування, авітаміноз, гіпотиреоз і певні метаболічні синдроми, які також можуть призвести до появи темних кіл під очима.
  8. Все у ваших генах. На жаль, все може залежати від ваших генів. І цей випадок є найскладнішим у лікуванні.

Як можна вилікувати темні кола під очима

Хоча основні проблеми можна вирішити простим візитом до лікаря, важливо також пити достатньо води і добре відпочивати, щоб зменшити ймовірність появи темних кіл.

На жаль, якщо це пов'язано з віком і генами, то простого рішення може не бути, якщо тільки ви не готові зробити косметичні процедури.

Що відомо про LADbible Group Limited?

LADbible Group - британський цифровий видавець. Медіа-бренди LADbible Group мають аудиторію, що наближається до мільярда, з 262 мільйонами підписників у всьому світі на основних платформах соціальних мереж.

Компанія публікує оригінальні і придбані матеріали, включаючи редакційні, відео та документальні матеріали, деякі з яких транслюються в прямому ефірі. Їхній вміст охоплює розваги та інтерв’ю зі знаменитостями, а також новини та поточні події, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти