StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Названо 5 станів, які впливають на засвоєння вітаміну D

9 лютого 2021, 16:24
Деяким людям складніше засвоювати вітамін D, ніж іншим.
вітамін D
Деяким людям складніше засвоювати вітамін D, ніж іншим. / Фото pixabay

Правильне засвоєння вітаміну D дозволяє вашому організму, в свою чергу, поглинати кальцій, боротися з інфекціями і підтримувати роботу нервової системи і м'язів в належному режимі.

Найбільш природний і прямий спосіб отримати вітамін D природним шляхом-це перебування на сонці, але люди, як правило, не отримують достатньої кількості сонця для його виробництва. Більшість лікарів рекомендують доповнювати його їжею, повідомляє Insider.

Однак деяким людям складніше засвоювати вітамін D, ніж іншим, а деякі захворювання можуть ускладнити засвоєння вітаміну D з їжі.

відео дня

читайте такожКомаровський перерахував вітаміни, які дуже важливі для здоров'я

Це проблема, оскільки " нестача вітаміну D ставить вас під загрозу переломів кісток, остеопорозу та м'язової слабкості", - говорить Меліса Перст, дієтолог з Чикаго та представник Академії харчування та дієтології.

Як ваше тіло засвоює вітамін D?

Те, як ви засвоюєте вітамін D, залежить від того, чи отримуєте ви його з їжею або сонячним світлом:

Їжа / добавки: після того, як ви з'їли їжу або прийняли добавки з вітаміном D, ваше тіло відкладає його в жирових клітинах до тих пір, поки він не знадобиться. У цей момент печінка і нирки перетворюють накопичений вітамін D в активну форму, в якій потребує організм, відому як кальцитріол, за допомогою процесу, званого гідроксилювання.

Сонячне світло: процес вироблення вітаміну D в організмі працює аналогічно після перебування на сонці. Основна відмінність полягає в тому, що сонце спочатку викликає вироблення певного в організмі типу холестерину, який називається 7-дегідрохолестерін. Це запускає процес виробництва і транспортування вітаміну D, де він переміщається в печінку і нирки, як після того, як ви з'їли продукти з вітаміном D.

Однак не всі можуть легко отримати або засвоїти вітамін D.

Чому я недостатньо засвоюю вітамін D?

Є кілька причин, через які у людей можуть бути проблеми з засвоєнням вітаміну D. деякі фактори, які можуть знизити або заблокувати його всмоктування, включають:

Такі стани, як целіакія, хронічний панкреатит, хвороба Крона і кістозний фіброз. Всі вони можуть впливати на кишечник, не дозволяючи їм засвоювати вітамін D, що міститься в їжі.

ІМТ (індекс маси тіла) вище 30. Підшкірний жир може вловлювати або затримувати вітамін D, тому його дефіцит викликає велику стурбованість у тих, хто страждає ожирінням.

Захворювання печінки або нирок. Обидва захворювання можуть негативно вплинути на те, як ваш організм переробляє вітамін D. захворювання нирок може викликати у людини проблеми з переробкою вітаміну D в його активну форму, кальцитріол, який використовується в усьому організмі. Деякі форми захворювань печінки викликають проблеми із засвоєнням жирів, що також ускладнює засвоєння вітаміну D.

Променева терапія. Цей тип лікування раку може ускладнити всмоктування вітаміну D в кишечнику.

Операція по зниженню ваги. Ці процедури зменшують розмір шлунка або обходять частину тонкої кишки, тим самим ускладнюючи організму споживання достатньої кількості багатьох вітамінів і мінералів, включаючи вітамін D.

Антонетт Харді, зареєстрований дієтолог в центрі комплексної трансплантації Медичного центру Векснера при Університеті штату Огайо, каже, що деякі ліки також можуть впливати або пригнічувати всмоктування вітаміну D.

Симптоми порушення всмоктування вітаміну D деякі симптоми низького рівня вітаміну D включають:

  • Загальна втома
  • Біль у м'язах
  • Зміни настрою
  • Біль в кістках

При використанні аналізу крові для вимірювання вітаміну D нормальний рівень становить від 12 нг / мл до 20 нг / мл для здорових дорослих. За даними Національного інституту здоров'я, рівень менше 12 нг / мл вказує на дефіцит вітаміну D і може бути ознакою проблем з абсорбцією.

Якщо вас турбує рівень вітаміну D, запитайте аналіз крові у лікаря.

Як поліпшити засвоєння вітаміну D

Якщо у вас є проблеми з засвоєнням вітаміну D, Престс радить вживати його разом з жирною і / або багатою магнієм їжею. Оскільки вітамін D є жиророзчинним, вживання його з жирною їжею може допомогти організму засвоїти і зберегти його для використання в майбутньому.

За її словами, ідеальним варіантом є жирна їжа, яка також містить високий рівень вітаміну D. Вони включають:

  • Холодноводна риба, наприклад, лосось.
  • Яєчні жовтки
  • Молоко, збагачене вітаміном D і молочними продуктами з високим вмістом жиру
  • Горіх

Поєднання вітаміну D з магнієм також може допомогти збільшити абсорбцію. Продукти з високим вмістом магнію включають:

  • Насіння гарбуза
  • Мигдаль
  • Авокадо

Незважаючи на те, що найкраще отримувати вітамін D з цілісних продуктів, іноді рекомендується приймати Рецептурні добавки.

Медичні працівники зазвичай призначають високі дози вітаміну D тільки на короткий час, щоб уникнути ризику отруєння вітаміном D. можливе отримання занадто великої кількості вітаміну D, тому проконсультуйтеся з лікарем про правильне індивідуальному дозуванні добавок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти