Скасування другого туру місцевих виборів: оприлюднено офіційний текст документа

21 жовтня 2020, 16:20оновлено 21 жовтня 2020, 17:21
Ініціативу Слуг народу розкритикували в КВУ - в організації вважають, що скасування виборів мерів залишить міста без легітимної влади.
вибори 2019
Другий тур виборів мерів, на думку депутатів Слуги народу, може спровокувати спалах COVID - 19 / Reuters

На сайті Верховної Ради опублікували текст постанови 4234 авторства депутата Слуги народу Тетяни Грищенко про скасування другого туру виборів мерів, який повністю дублює раніше оприлюднений у ЗМІ документ.

Зокрема, ним дійсно пропонують додати пункт 5-1 до Постанови Верховної Ради України від 15 липня 2020 № 795-IX "Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році" про те, що повторне голосування з виборів депутатів сільської, селищної, міської ради (територіальної громади з кількістю виборців до 10 000), сільського, селищного, міського голови не призначається і не проводиться в період дії карантину через коронавірус.

читайте також"Мер-ніхто": експерт розповів, який сюрприз готують мерам у РадіЗгідно з пояснювальною запискою, у зв'язку з тим, що інкубаційний період COVID-19 триває два тижні, скасування другого туру виборів мерів може стати "серйозною загрозою загострення епідеміологічної ситуації в середині листопада".

відео дня

Ініціативу "слуг" вже розкритикували у Комітеті виборців України. На думку організації, перенесення другого туру виборів мерів порушує Конституцію і можливий тільки в разі введення військового або надзвичайного стану.

"Перенесення другого туру виборів фактично залишить міста без легітимної влади і призведе до перебування місцевої влади в підвішеному стані", - зазначили на сторінці КВУ у Фейсбуці.

Раніше у Слузі народу розповіли, чи скасують другий тур на місцевих виборах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти