Зеленський спростив роботу українським фермерам

23 лютого 2021, 10:30
Президент України Володимир Зеленський поставив свій підпис під документом, який вносить зміни для українських аграріїв до Податкового кодексу.
Офіс президента
Офіс президента / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський підписав закон Про внесення змін до Податкового кодексу. Документ передбачає зниження ставки податку на додану вартість з 20% до 14% на постачання і ввезення в Україну деяких видів сільгосппродукції. Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента.

Зокрема, ПДВ знизять на ввезення великої рогатої худоби, свиней, молока цільного, пшениці та жита, ячмені, вівса, кукурудзи, соєвих бобів, цукрових буряків, насіння льону, ріпаку, соняшнику та інших олійних культур.

"Закон спрямований на забезпечення підтримки сільськогосподарського товаровиробництва в Україні, залучення інвестицій у галузь та підвищення конкурентоспроможності вітчизняного сільського господарства", ‒ сказано в повідомленні.

В ВП повідомляють, що реалізація норм закону знизить мотивацію платників податків до оптимізації податкових зобов'язань з ПДВ за операціями з відповідною продукцією, зменшить втрати держбюджету і сприятиме детінізації податків у сільгоспгалузі.

читайте такожЕксперти неприємно здивували прогнозом по врожаю полуниці

Як раніше повідомлялося:

  • Профільний експерт Олексій Дорошенко попередив українців про нове зростанні цін на продукти. Навесні в Україні подорожчають овочі, зокрема, традиційний борщовий набір.
  • Раніше він спрогнозував, що в Україні в найближчі місяці буде зростатиме ціна на чорний хліб.
  • Далі-начальниця відділу агрометеорології Гідрометцентру Тетяна Адаменко розповіла, чи загрожують снігопади й низька температура врожаю озимих в Україні.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти