Україна запроваджує санкції проти бізнес-представників з Австрії

2 березня 2021, 17:15
Причиною послужила їхня участь у будівництві оперного театру в Криму, який з 2014 року анексований Росією.
Україна запроваджує санкції проти Coop Himmelb (l)au за оперу в Криму
Україна запроваджує санкції проти Coop Himmelb (l)au за оперу в Криму / УНІАН

Україна приступила до процесу запровадження санкцій проти австрійського архітектурного бюро Coop Himmelb (l)au і його керівництва.

Причиною послужила їхня участь у будівництві оперного театру в Криму, який з 2014 року анексований Росією. Австрійських бізнесменів звинувачують у "співпраці з російською окупаційною адміністрацією та пособництві у спробі легітимізації Росією анексії Криму".

Як заявили в Міністерстві закордонних справ України, перший етап запровадження санкцій стосується внутрішньодержавних процедур кримінального переслідування австрійського архітектурного бюро, повідомляє Радіо Свобода.

Скандал з будівництвом театру в Севастополі

  • Прокуратура Автономної Республіки Крим на початку грудня відкрила кримінальну справу проти представників австрійського архітектурного бюро Coop Himmelblau через будівництво оперного театру в окупованому Росією місті Севастополь.
  • У МЗС України уточнили, що керівникам бюро буде заборонений в'їзд на українську територію, тоді як офіційний Київ докладе зусиль для того, щоб відносно Coop Himmelb (l) au були запроваджені санкції.
  • МЗС Австрії в грудні 2020 року заявило, що австрійська влада знає про діяльність цього архітектурного бюро. Тоді Федеральне відомство із захисту конституції і боротьбі з тероризмом почало перевірку їхніх дій.

Анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ. Пізніше Росія анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти