Коли обвалиться долар: банкір дав прогноз на 2021 рік

3 січня 2021, 03:01
На ситуацію на валютному ринку вплине поступовий вихід планети з пандемії.
Долар, гривня
Курс гривні почне зміцнюватися вже навесні 2021 року / УНІАН

На початку 2021 року курс долара в Україні втримається на досить високому рівні, в деякі пікові моменти він може навіть досягти позначки в 29 гривень. Однак з часом на американську валюту чекає падіння.

Зростанню курсу долара сприятиме зокрема і жорсткий карантин, який триватиме в Україні з 8 по 24 січня. Про це заявив банкір Василь Невмержицький, передає РБК-Україна.

При цьому жорсткий карантин істотно не позначиться на валютному попиті з боку імпортерів, оскільки має чітко визначені часові межі.

Навесні 2021 року очікується досить тривалий період зміцнення гривні, а влітку долар може "просісти" до 26 гривень – на це вплине поступовий вихід планети з пандемії.

"Я очікую, що до кінця літа котирування досягнуть локального дна на рівні 26-26, 5 гривні за долар (... ) Ближче до кінця року попит на валюту знову домінуватиме над пропозицією. Почасти за рахунок прискорення імпорту, почасти за рахунок репатріації прибутку компаніями-нерезидентами. Кінець року, найімовірніше, ми знову будемо зустрічати з курсом біля відміток 28,5 - 29 грн/дол", - прогнозує Невмержицький.

Курс долара в Україні - новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти