Білий дім запросив у Конгресі понад 6 млрд доларів допомоги Україні і її сусідам

26 лютого 2022, 02:43
3,5 млрд доларів нададуть Міноборони США Україні, щоб відреагувати на російське вторгнення.
США, Конгрес, будівля
У Байдена хочуть виділити 6 мільярдів доларів допомоги Україні та її сусідам / Reuters

Білий дім повідомив Конгресу США, що йому знадобиться близько 6,4 млрд доларів нового фінансування у зв'язку з нападом Росії на Україну.

Зокрема, 2,9 млрд доларів для України, країн Балтії, Польщі та інших сусідів України будуть використані для гуманітарної допомоги, продовольчої допомоги, допомоги біженцям, а також для енергетичної та економічної стабілізації, пише Bloomberg, посилаючись на джерела.

Ще 3,5 млрд доларів нададуть Міноборони США Україні, щоб відреагувати на російське вторгнення.

відео дня

Санкції проти Путіна

США, Великобританія, ЄС, Канада запровадили санкції проти президента Росії Володимира Путіна і міністра закордонних справ Сергія Лаврова за війну проти України.

"Великобританія найближчим часом введе санкції проти президента Путіна і міністра закордонних справ Сергія Лаврова на додаток до пакету санкцій, про який Лондон оголосив вчора", - сказав прем'єр-міністр Борис Джонсон.

Джонсон засудив агресію Росію проти України. Він підкреслив, що після цього нападу нормалізації відносин з Москвою неможлива.

Також міністри фінансів Євросоюзу на зустрічі в Парижі затвердили персональні фінансові санкції щодо президента Росії Володимира Путіна і міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти