Експерт розповів, чи впаде катастрофічно курс гривні

31 березня 2020, 06:34
На думку фахівця, перспективи катастрофічного обвалу курсу гривні по відношенню до долара можна оцінити цілком однозначно.
Експерт розповів, чи впаде катастрофічно курс гривні
Експерт розповів, катастрофічно впаде курс гривні / Reuters

Курс долара зросте до 31 гривні у разі збігу ряду внутрішніх і зовнішніх факторів, що простираються від того, чи станеться в Україні соціально-економічний і політичний вибух, і до того, скільки на планеті Земля триватиме паніка через пандемію китайського коронавіруса.

Таку думку в коментарі Главреду висловив економіст Борис Кушнірук.

"Судячи з показників, вже зараз на 2020 рік закладається падіння ВВП на 9-11%. Це дуже суттєво. Такий прогноз, в принципі, коректний. Проте, якщо уряд не зможе контролювати ситуацію, то падіння буде більш істотним", – вважає він.

відео дня

На думку Кушнірука, у найближчу пару-трійку місяців курс гривні не буде відчувати особливих коливань.

"Зараз курс очікується на рівні 29,5 гривень за долар замість колишніх 27 гривень за долар. Мова йде про середньорічній показник. А це означає, що на кінець 2020 року уряд закладає курс на рівні приблизно 31 гривня за долар", – підсумував він.

Нагадаємо, раніше експерт і член економічного дискусійного клубу Олег Пендзин дав прогноз з приводу того, що курс гривні по відношенню до долара буде залежати від того, чи прийме український парламент законопроект про заборону ренаціоналізації банків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти