У Мінську протестувальники починають діяти рішуче

23 серпня 2020, 19:06оновлено 23 серпня 2020, 19:39
Силовики оточили стелу і не підпускають демонстрантів.
У Мінську протестувальники починають діяти рішуче
Мирний марш у Мінську / Фото : TUT.BY

В центрі Мінська учасники масової акції протесту оточили стелу Мінськ-місто-герой, підійшли до неї впритул, але силовики не підпускають до меморіалу і напруга наростає.

Як повідомляє TUT.BY, представниця координаційної ради Про передачу влади в Білорусі Марія Колеснікова закликала демонстрантів не підходити близько до силовиків і не реагувати на провокації.

"Зараз люди стоять на схилах біля готелю Планета і на проспекті переможців, на бік стели переходити не намагаються. Стела оточена кількома рядами силовиків, іноді вони групами переміщаються всередині оточеного периметра", - розповідають очевидці.

З гучномовців людей просять розходитися.

"Фу!"- такими криками реагують на це білоруси.

За словами журналістів, по периметру навколо музею на перетині проспекту переможців і проспекту Машерова встановлені металеві загородження, за якими шеренгами стоять силовики. Всього коштує близько кількох сотень військовослужбовців. Вони екіпіровані в бронежилети, каски, кожен військовий має при собі автомат Калашникова.

Парковка в центрі Мінська для простих білорусів заборонена, територія зайнята кількома десятками військових вантажівок. Інспектори вимагають, щоб водії проїжджали центр столиці транзитом і не зупинялися навіть на червоний колір світлофора.

читайте також"Дотискати Лукашенка": у Тихановської розкрили сценарії передачі владиТим часом, протестувальники заповнили газон перед готелем Планета, а також всю проїжджу частину проспекту переможців навпроти музею Великої Вітчизняної війни.

Це один з наймасовіших протестів за весь час - на вулицю вийшов кожен сьомий мінчанин.

Силовики регулярно попереджають мітингувальників про незаконність акції, просять їх розійтися і"не змушувати до активних дій - застосовувати фізичну силу і спецзасоби". Між оголошеннями крутять мелодії з фільму Сімнадцять миттєвостей весни в дуже низькій якості.

Нагадаємо, напередодні Лукашенко пригрозив замінити страйкуючих шахтарів українськими гірниками.

Раніше Україна вирішила призупинити безвіз з Білоруссю. Йдеться про часткове призупинення угоди між Кабміном України та Урядом Республіки Білорусь про безвізові поїздки громадян.

Як повідомили у прес-центрі Держприкордонслужби, з 1 вересня 2020 українцям для в'їзду В Білорусь знадобиться закордонний паспорт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти