"Загроза існує": в ГУР розповіли про передачу іранських ракет Росії

30 вересня 2023, 18:09
95
Україна вживає заходів, щоб запобігти передачі іранських ракет до Росії, зауважив Юсов.
Юсов, ракета
В ГУР розповіли про передачу іранських ракет Росії / Колаж: Главред, фото: УНІАН

Україна спільно з міжнародними партнерами вживає заходів для запобігання укладенню угоди між країною-агресоркою Росією та Іраном щодо передачі Москві балістичних ракет. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у коментарі Укрінформу.

Як зазначив Юсов, після закінчення дії резолюції Ради безпеки ООН щодо Ірану, яка забороняє подібні угоди, це дійсно може статися.

"Така загроза існує. Україна і наші партнери, звичайно, відстежуємо ці процеси. Вживаємо певних заходів, щоб цей крок не відбувся", - сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України.

відео дня

Передача Іраном ракет Росії

Раніше повідомлялося, що Іран планує передати РФ ракети малої і великої дальності. У Моссаді не виключають, що РФ у відповідь може також передати Ірану передову зброю.

Іран може домовитися з РФ про передачу ракет вже у жовтні. Росія прагне придбати іранські балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar. Обидві ракети мають радіус дії 300 кілометрів або більше.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував ймовірність передачі Росії іранських гіперзвукових ракет. Як підкреслив Данілов, у зв'язку з цим загрози для України не зміняться. За його словами, відповідні спецслужби України відстежують ситуацію спільно з партнерами.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти