У ОБСЄ новий очільник: український конфлікт тепер у пріоритеті

1 січня 2021, 13:44
Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде очолила ОБСЄ.
Анн Лінде
Анн Лінде очолила ОБСЄ / Reuters

1 січня 2021 року в Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) змінився лідер - чинним головою строком на один рік стала міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде.

Як повідомили в організації, Швеція зосередить свої зусилля на захисті порядку європейської безпеки, вирішенні затяжних конфліктів і зміцненні демократії та гендерної рівності.

"Наші пріоритети як країни, що головує, полягатимуть у тому, щоб підкреслити фундаментальні завдання ОБСЄ, захищаючи порядок європейської безпеки, відстоюючи концепцію всеосяжної безпеки ОБСЄ і сприяючи вирішенню конфліктів в нашому регіоні. 14 січня я детально представлю нашу програму постійній раді ОБСЄ", - заявила Лінде.

відео дня

Вона особливо зазначила, що на порядку денному на початку 2021 року будуть питання врегулювання конфліктів у Білорусі та Україні, а також навколо Нагірного Карабаху, які вимагають постійної уваги з боку організації.

Заяви ОБСЄ щодо України - про що йшлося раніше:

  • Протизаконна видача Росією своїх паспортів на захопленому російсько-терористичними військами Донбасі фактично блокує виконання Мінських угод, в рамках яких регіон повинен повернутися під політичний і правовий контроль України, заявив постпред США при ОБСЄ Джеймс Гілмор.
  • У зоні ООС на Донбасі спостерігачі ОБСЄ зафіксували продовження траншей на лінії зіткнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти