Ресторанний гід Michelin осоромився з російським борщем

23 грудня 2020, 19:06оновлено 23 грудня 2020, 20:17
Українські дипломати вжили низку заходів.
борщ, сало
Michelin назвав борщ російським блюдом / volshebnaya-eda.ru

Ресторанний гід Michelin назвав борщ "національною першою стравою російської кухні" і викликав різку реакцію посольства України у Франції.

Як проінформувала прес-служба посольства, дипломати вчасно дізналися про плани укладачів гастрогіду помістити борщ в розділ про московські ресторани з російською кухнею.

"Отримавши новину про запуск Мішленівського гастрогіду по московських ресторанах, в яких готують український борщ, ми довго спілкувалися з нашими контактами. Від керівництва компанії отримали вибачення за" гастрономічну необережність з несподівано політичною конотацією", — йдеться в повідомленні відомства.

відео дня

читайте такожБорщ зібралися оголосити культурною спадщиною УкраїниЗгодом первісну версію прес-релізу виправили. У тексті тепер значиться "що"на кулінарній сцені в Росії пропонують овочеві та пряні страви, які цінують гурмани, зокрема, розсольник, а також борщ в можливих формах і варіаціях".

"У Groupe Michelin з ентузіазмом сприйняли запрошення відвідати Україну і спробувати автентичний український борщ. Щоб зняти всі питання. Борщ наш!" ,- підсумували в посольстві.

Підсумкове формулювання задовольнило українських дипломатів.

Ресторанний гід Michelin осоромився з російським борщем

Український борщ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти