Вогняний стовп: по Каліфорнії пронісся полум'яний смерч, люди в жаху

29 серпня 2021, 19:49
Незвичайний смерч утворився під час гасіння пожеж в США, які тривають в країні вже більше місяця.
Вогняний стовп: по Каліфорнії пронісся полум'яний смерч, люди в жаху
Вогонь миттєво повстав у стовп / скріншот

Жителі США налякані страшним видовищем. У Клівленді ввечері 28 серпня утворився вогняний смерч, який миттєво досяг заходу і півночі Ріверсайду.

Як пише Riverside County Fire Departmentview, полум'я зібралося у величезний стовп внаслідок гасіння масштабних лісових пожеж. Це лихо в країні триває вже більше місяця.

Зокрема, дане явище було зафіксовано біля території Національного заповідника Клівленда, де час від часу літають пожежні вертольоти і гасять вогонь. Однак в одному з місць гасіння повітряні потоки підняли вогонь вгору.

відео дня

Варто відзначити, що подібна ситуація виникає дуже рідко - коли кілька вогнищ вогню об'єднуються в один великий. При цьому, повітряний натиск у вогняному смерчі досягає швидкості урагану, а температура - 1000 градусів за Цельсієм.

Нагадаємо, раніше в епіцентрі стихії опинився Грінвілл - містечко в Північній Каліфорнії. Населення міста евакуювали, а від нього самого практично нічого не залишилося. Вогонь спопелив історичний центр населеного пункту, будівлям якого понад сто років. Крім цього, знищені АЗС, храм, готель, бари та інші громадські заклади.

Кліматичні катастрофи-2021-про що раніше писав Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти