Меркель розлютилася через повільне виконання Мінських угод

12 липня 2021, 21:07
Ангела Меркель під час спільного брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським наполягає на подальшій реалізації "формули Штайнмаєра".
Меркель
Ангела Меркель / Reuters

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про те, що Мінські домовленості щодо війни на Донбасі виконуються вкрай повільно. Про це вона заявила в рамках спільного брифінг з президентом України Володимиром Зеленським.

Меркель наполягає на подальшій реалізації "формули Штайнмаєра".

"Нам не вистачає прогресу в Мінських угодах. Україна на лінії розмежування відкрила багато КПВВ. На жаль, так не вчинили сепаратисти в Луганській і Донецькій областях. З іншого боку, нам потрібна імплементація так званої формули Штайнмаєра", - сказала канцлер ФРН.

читайте такожНапад РФ на Україну і питання ПП-2: дипломат назвав сценарій для Зеленського на зустріч з Меркель

Нагадаємо, що під час візиту до Вільнюса Володимир Зеленський говорив, що на зустрічі з канцлеркою одним з головних питань буде енергетична безпека України та Європи на тлі будівництва "Північного потоку-2".

Український лідер назвав проект "лакмусовим папірцем, який показує, що пріоритетніше для тих чи інших країн", зазначивши, що для України питання безпеки важливіше економіки. "Для кого тоді будувати, якщо у нас війна і гинуть люди", - повідомив він.

Пізніше на цей місяць також запланована зустріч Зеленського з лідером США Джо Байденом. Президент України розраховує на допомогу США у завершенні війни на сході країни, приєднавшись до переговорів у Нормандському форматі або беручи участь у будь-якому іншому паралельному форматі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти