Ультиматум Байдена: експерт пояснив небезпеку угоди США і РФ по Україні

28 червня 2021, 03:02
Володимир Зеленський не повинен поступитися диктату Джо Байдена, впевнений Андрій Ілларіонов.
Джо Байден
Джо Байден / Reuters

В ході майбутньої липневої зустрічі президента США Джо Байдена з президентом України Володимиром Зеленським господар Білого дому може поставити українського лідера перед фактом про домовленості з президентом РФ Володимиром Путіним.

Як підкреслив економіст, старший науковий співробітник Центру політики безпеки у Вашингтоні, президент Інституту економічного аналізу Андрій Ілларіонов в ході чату в Главреді, Зеленський може виявитися міцнішим горішком, ніж його попередник Петро Порошенко.

"Це помітно навіть по тому, що Зеленський робив в останні кілька тижнів – відхиляючись від традиційних дипломатичних методів, він дав кілька жорстких інтерв'ю зарубіжним засобам масової інформації, наприклад, німецькому Frankfurter Allgemeine Zeitung і американському Axios, а також загальне інтерв'ю трьом західним компаніям – France Press, Reuters, AP. За останніми діями українського керівництва видно, що воно діє більш енергійно, самостійно та ініціативно", - переконаний експерт.

Він сподівається на те, що в ході майбутньої зустрічі Зеленський не піде на те, щоб поступитися диктату з боку Байдена.

"Сподіваюся, що він буде чинити опір і знайде способи забезпечити захист українських інтересів. Якою мірою це йому вдасться, зараз сказати складно. Те, що це буде дуже непроста зустріч для Зеленського, безсумнівно", - додав Ілларіонов.

Зустріч Байдена і Путіна:

Саміт США і РФ, в рамках якого пройшла зустріч президента Штатів Джо Байдена і глави Росії Володимира Путіна, відбувся 16 червня в Женеві. Делегації держав обговорили актуальні проблеми американо-російських відносин.

У Держдепі за підсумками переговорів Байдена і Путіна заявили, що господар Білого дому сказав главі Кремля про підтримку територіальної цілісності і суверенітету України. Також сторони обговорили проблемні аспекти реалізації Мінських угод.

Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд зазначила, що Вашингтон не планує скасовувати санкції проти Росії, які були введені через агресію Москви щодо Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти