Ізраїль таємно придбає для Сирії вакцину Спутник V у Росії – The New York Times

21 лютого 2021, 14:53
Ізраїль і Сирія ворогують, у держав немає дипломатичних відносин.
Літак Ізраїль
Ізраїль та Сирія провели обмін полоненими / Riafan

Влада Ізраїль погодилися на таємну закупівлю російської вакцина від COVID-19 Sputnik V у Росії для Сирії, тому що цього вимагала сирійська влада у відповідь на звільнення Дамаском ізраїльської громадянки, повідомляє американське видання The New York Times з посиланням на свої джерела.

Молода ізраїльтянка була заарештована у Сирії за звинуваченням у незаконному перетині кордону. Згідно з офіційними даними, сирійська влада відпустила її в рамках обміну полоненими. У Ізраїлі сказали, що натомість вони випустили на свободу двох сирійських пастухів.

Однак джерело NYT стверджує, що під час укладення угоди з обміну полоненими, дві ворожі держави, між якими відсутні дипломатичні відносини, домовилися про ще одну умову – Ізраїль повинен закупити у Росії певну кількість доз російської вакцини від коронавірусу Sputnik V для Сирійської Арабської республіки. Згідно з угодою, гроші будуть виплачені росіянам.

відео дня

Підкреслюється, що Ізраїль, таким чином, закупить російську вакцину від COVID-19 для потреб Сирії, щоб остаточно вирішити питання про звільнення своєї громадянки.

Відносини Сирії та Ізраїлю

  • З моменту проголошення незалежності Ізраїлю у 1948 році обидві держави перебувають у стані війни. Їх протистояння відбувалося в рамках трьох масштабних військових кампаній - війні за незалежність Ізраїлю, Шестиденній війні і Війні Судного дня. Пізніше держави брали участь у громадянській війні у Лівані та Ліванській війні.
  • Сирія не визнає суверенітет і незалежність Ізраїлю. У свою чергу, Ізраїль вважає сирійську державу ворогом. З моменту їх створення між державами ніколи не було дипломатичних відносин. Ізраїльська держава забороняє свої громадянам відправлятися до САР. Дамаск не визнає паспорти Ізраїлю і не дозволяє особам з такими документами в'їжджати на сирійську територію.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти