У ВООЗ назвали вік 95% померлих від Covid-19

2 квітня 2020, 20:39оновлено 3 квітня 2020, 02:09
Переважна більшість жертв – це люди старше 60 років.
коронавірус
коронавірус / Фото pixabay.com

Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я оприлюднили дослідження, згідно з яким 95% померлих від коронавіруса Covid-19 в Європі були старше 60 років.

Як заявив глава ВООЗ Ханс Клюге, вік на даний момент є найбільшим фактором ризику тяжкого перебігу хвороби та виникнення ускладнень.

"Серйозні випадки захворювання спостерігалися у людей у віці від підліткового до 20 років, причому багато з них потребували інтенсивної терапії, а деякі, на жаль, померли", – сказав глава ВООЗ, передає АР.

За словами голови організації, в Європі від коронавіруса померли 30 098 осіб. В основному це громадяни Італії, Франції та Іспанії. Понад 80% з них мали принаймні одне хронічне захворювання – серцево-судинне захворювання, гіпертонію, діабет.

читайте такожУ Китаї після коронавіруса повернулися до поїдання кажанів"Ми знаємо, що понад 95% померлих були у віці старше 60 років", – сказав він.

Клюге підкреслив, що позитивна новина полягає в тому, що серед тих, хто видужав від коронавіруса є пацієнти, вік яких перевищує 100 років.

Як відомо, в Україні найбільша кількість хворих коронавірусом – люди у віці від 31 до 40 років. Це 22% від загальної кількості.

Нагадаємо, медики-епідеміологи з США провели дослідження, в результаті якого допустили гіпотезу, що вакцина проти туберкульозу БЦЖ може бути ефективним захистом проти зараження коронавірусом Covid-19.

Як раніше повідомляв Главред, у ВООЗ нагадали, що коронавірусна інфекція є вкрай заразною, а ефективний захист від неї - це відмова від соціальних контактів і регулярне миття або обробка рук антисептичними засобами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти