Хантавірус: у Китаї повідомили про першу смерть від нового вірусу

24 березня 2020, 23:31оновлено 25 березня 2020, 02:28
Раніше не були зафіксовані випадки, щоб це захворювання передавалося від людини до людини.
Щури заполонили центр столиці
Гризуни є переносниками вірусу / скріншот

У Китаї вперше зафіксована смерть від хантавіруса, який передався людині від гризунів.

Як повідомляє телекомпанія China Global Times, в провінції Юньнань зафіксована смерть чоловіка від нового штаму вірусу.

Уточнюється, що чоловік помер раптово, явних симптомів раніше у нього не було. Загиблий їхав до провінції Шаньдун, де він працював, проте в автобусі у нього раптово зупинилося серце. У транспортному засобі з ним знаходилася ще 31 людина, їх терміново обстежили компетентні служби.

відео дня

Після появи інформації в китайських ЗМІ, місцеві жителі заговорили про новий спалах. Новини з хештегом "хантавірус" стали популярними у Twitter.

Хантавірус: у Китаї повідомили про першу смерть від нового вірусу

Фахівці в Китаї роз'яснили, що "хантавіруси - це сімейство вірусів, поширюваних головним чином гризунами, які можуть викликати різні синдроми захворювань у людей у всьому світі". Збудник захворювання виділяється з сечею, калом, слиною переносника, і рідше через укус гризуна. За даними Центру з контролю за інфекційними захворюваннями США, ризик зараження вкрай високий навіть для абсолютно здорової людини.

Раніше не були відомі випадки, щоб хантавірус передавався від людини до людини, оскільки в світі він вважається вкрай мало вивченим.

Про аналогічний вірус раніше повідомляли медики в Чилі та Аргентині. Вони вважають, що захворювання передається внаслідок близького контакту із зараженим, і назвали його Андський вірус.

Нагадаємо, китайський коронавірус, який з грудня лютує в світі і вже забрав багато людських життів, може виживати на поверхнях до 17 днів.

Як раніше повідомлялося, новий коронавірус був зафіксований в Китаї, а потім "зараза" поширилася по світу. Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію вірусу, в ряді держав, зокрема і в Україні, введено карантин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти