"Нісенітниця і кон'юнктура": Путін різко висловився про заяву Зеленського

10 березня 2020, 10:40
Президента РФ обурила промова Володимира Зеленського в роковини Голокосту.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський / прес-служба Офісу президента

Президент Росії Володимир Путін прокоментував заяву свого українського колеги Володимира Зеленського про те, що концтабір Освенцим звільняли українці.

За словами Путіна, це "нісенітниця", зумовлена поточною політичною кон'юнктурою.

"Ми ж розуміємо, що це нісенітниця. Ми розуміємо, що все це - кон'юнктура сьогоднішнього дня", - сказав президент РФ в інтерв'ю ТАСС.

відео дня

Путін також вважає, що слова Зеленського – це "плювок в обличчя" для людей, які воювали проти нацизму. А в Україні, на думку господаря Кремля, "бояться розкрити рот" у відповідь на такі заяви, "тому що одразу переслідування почнуться".

"Нинішньому президенту України хочеться бути таким благовидим для чинного керівництва Польщі, яке робить, на мій погляд, дуже велику помилку", - додав Путін.

Крім того, він нібито не образився, що його не запросили у Польщу на заходи в пам'ять про звільнення Освенцима.

"Не покликали - і не треба", - сказав президент Росії.

Нагадаємо, в кінці січня президент України Володимир Зеленський у Польщі виступив з промовою на заходах, присвячених 75-й річниці визволення в'язнів концтабору Аушвіц-Біркенау (Освенцим). Тоді Зеленський заявив, що табір був звільнений бійцями 100-ї Львівської дивізії 1-го Українського фронту.

"Ми ніколи не забудемо Ігоря Побірченка, командира танка Т-34, який разом з екіпажем першими розбили ворота Аушвіца; всіх солдатів ударного батальйону 100-ї Львівської дивізії, які увійшли в табір під керівництвом полтавця єврейського походження Анатолія Шапіро. Разом бійцями 322-ї дивізії 1-го Українського фронту звільнили табір", - заявив тоді Зеленський.

Пізніше глава Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін заявив про те, що президент України Володимир Зеленський "занурюється в ідеї українського націоналізму".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти