"Надія вмирає останньою": Путін заявив про плани домовитися із Зеленським

21 лютого 2020, 09:39оновлено 21 лютого 2020, 15:03
Господар Кремля сказав, що Росію і Україну "розтягують". Але не уточнив, хто.
Владимир Путин
Володимир Путін / Фото kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін заявив, що сподівається домовитися зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським про поліпшення відносин між РФ і Україною.

За словами господаря Кремля, Москві та Києву вдалося домовитися про обмін полоненими, а також про угоду щодо транзиту російського газу через Україну. При цьому Путін зазначив, що після нормандської зустрічі позиція Зеленського трохи змінилася.

"На жаль, ось він (Зеленський, - ред.) приїхав з Парижа (з саміту в нормандському форматі, - ред.) і почав говорити про те, що треба переглядати Мінські угоди. Це викликає запитання", - сказав Путін в інтерв'ю ТАСС.

відео дня

При цьому президент РФ сподівається, що відносини між країнами вдасться поліпшити: "Надія помирає останньою, (така ймовірність, - ред.) є".

Путін також висловив думку про те, що співпраця Росії та України є невигідною для низки країн.

"Будь-яке об'єднання (зусиль, - ред.) Росії та України, їхніх можливостей і конкурентних переваг - це створення конкурента, глобального конкурента в Європі та у світі. Ніхто цього не хоче, тому будуть робити все, щоби нас розтягувати", - заявив господар Кремля, але не став називати конкретні країни, які в цьому зацікавлені.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що Україна працює над зміною Мінських угод, оскільки цей документ вичерпав себе, а деякі його пункти реалізувати неможливо.

"Зараз 20-й рік – ми все ще не досягли миру Тому ми вважаємо, що цей документ не просто можна, а потрібно змінювати, адже деякі його пункти реалізувати неможливо" , – сказав глава МЗС України.

Крім того, раніше Пристайко розповів, що зустріч "нормандської четвірки" в квітні не відбудеться. За його словами, зустріч Володимира Зеленського, Володимира Путіна, Анґели Меркель і Еммануеля Макрона може відбутися пізніше.

"Нам важливо, щоби були домовленості, яких вони зможуть досягти", - сказав Пристайко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти