"Зловісні задуми": у РФ оцінили провал в Мюнхені "плану по Донбасу"

16 лютого 2020, 19:32
Представлений в Мюнхені документ подобається не всім, поскаржився Андрій Кортунов.
Зеленский
Володимир Зеленський виступив на Мюнхенській конференції / president.gov.ua

У Росії оцінили ситуацію навколо публікації в рамках Мюнхенської конференції з безпеки плану щодо вирішення ситуації на Донбасі "Дванадцять кроків до більшої безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні".

За словами одного з ініціаторів плану генерального директора Російської ради з міжнародних справ Андрія Кортунова, ідею підтримали в аналітичному центрі European Leadership Network і американській організації Nuclear Threat Initiative.

"Зрозуміло, що цей документ подобається не всім, але мені здається, що невірно бачити в ньому якісь зловісні політичні задуми, як це визначили в апараті Порошенко - як мюнхенська змова. Я хочу підкреслити, що політика - це мистецтво можливого, як казав Бісмарк, і автори цього документа виходили з того, що можливо сьогодні", - заявив він в коментарі Німецькій хвилі.

відео дня

При цьому російський експерт вважає, що для України був би корисний національний діалог про ідентичність, який запропоновано в плані.

"Що стосується участі інших країн-сусідів - це питання до українського керівництва, наскільки воно готове до такого діалогу", - додав Кортунов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти