Болгарія хоче передати Україні боєприпаси, але є умова

22 липня 2024, 23:22
314
Болгарія виявила надлишки боєприпасів, які вона може надати Україні. Але постачання мають компенсувати союзники.
Болгарія хоче передати Україні боєприпаси, але є умова
Болгарія направить в Україну додаткові боєприпаси / колаж: Главред, фото: УНІАН

Болгарія виявила, що у неї є багато "надмірного" та "непотрібного" озброєння, яке вона готова віддати Україні для ведення бойових дій проти Росії. Про це заявив в.о. міністра оборони Болгарії Атанас Запрянов в інтерв'ю БНР.

"З цього майна - частина боєприпасів певних типів може бути надана Україні. Цей пакет буде пов'язаний і з угодою із союзною країною про компенсації", - зазначив Запрянов.

За його словами, за попередній пакет допомоги Україні Болгарія вже отримала близько 30 мільйонів євро. Ці кошти призначені для модернізації болгарської армії.

відео дня

В.о. глави Міноборони зазначив, що для постачання уряду ще належить ухвалити відповідне рішення, а потім скоординувати свої дії з союзниками та Україною.

Війна в Україні та партнери

Останні кілька місяців Путін через своїх агентів і дружніх до країни-агресорки держави намагається схилити Україну до миру на невигідних умовах.

Сам Путін вже неодноразово заявляв, що серед його ультимативних умов — виведення ЗСУ з чотирьох областей, навіть з районів, куди ніколи не ступала нога російського загарбника.

Україна та західні партнери усіляко відкидають нинішні "пропозиції" Росії, у США їх взагалі назвали такими, що суперечать здоровому глузду.

Однак такі політики, приміром як Віктор Орбан, продовжують "форсувати" саме російський варіант фактичного замороження війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти