"Ядерна доктрина": як Путін дав задню

29 вересня 2024, 18:19
233

Іван Яковина вважає що остання атака може значно вплинути на рішення Сполучених Штатів та їхніх союзників щодо того, чи дозволити Україні використовувати дальнобійні ракети західного виробництва для удару по російській території.

Згідно з російськими джерелами, 125 українських дронів атакували кілька регіонів Росії, включаючи Волгоград, Ростов, Воронеж, Брянськ, Курськ та Краснодар. Одним з найважливіших ударів був удар по аеродрому в Єйську, Краснодарський край, де базуються бомбардувальники Су-34. Аеродром був сильно пошкоджений, і в Інтернеті поширюються кілька відео вибухів.

Ще один серйозний інцидент стався у Волгоградській області, де був знищений великий склад боєприпасів у селі Котлубан. Пожежа на складі триває досі, і за даними українських джерел, там зберігалися іранські балістичні ракети.

Крім атак дронів, російські системи протиповітряної оборони перехопили кілька ракет, і деякі з них влучили в житлові будинки у Воронежі.

Оратор стверджує, що ця атака є значною, оскільки вона відбулася незабаром після того, як Володимир Путін оголосив про зміну ядерної доктрини Росії. Путін заявив, що Росія розгляне можливість використання ядерної зброї, якщо отримає інформацію про масивну повітряну атаку на свою територію. Атаки дронів 29 вересня можна розглядати як прямий виклик цій загрозі.

Хто такий Іван Яковина

Народився в Москві, в районі Сокільники, жив там до трьох років. Має українське коріння, предки походять із міста Самбір на Львівщині. З батьками часто переїжджав із міста в місто, проживав у Підмосков'ї, Кишиневі, Санкт-Петербурзі. Навчався в 11 школах.

Закінчив Московський лінгвістичний університет, за спеціальністю — арабіст.

З 2010 року — працював у Києві, писав для сайту "Лента.ру". Після рейдерського захоплення видання у 2014 переїхав до України.

Працює журналістом і політичним оглядачем журналу "Новое время" (Київ), пише Вікіпедія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти