Викинули як сміття: в Одесі пацієнтів психлікарні санітари вивезли на кладовище

8 червня 2021, 11:32оновлено 8 червня 2021, 12:56
Чоловіків без води та їжі знайшли біля склепу співробітники кладовища. Один з пацієнтів паралізований, в іншого - ампутовані ступні.
Викинули як сміття: в Одесі пацієнтів психлікарні санітари вивезли на кладовище
На одеському кладовищі знайшли трьох пацієнтів психдиспансеру / скріншот

В Одесі на кладовищі знайшли трьох пацієнтів місцевого психдиспансеру. Туди їх привезли санітари і залишили без їжі та води. Всі пацієнти недієздатні. Один з чоловіків паралізований, в іншого - ампутовані ступні.

У психіатричній лікарні підтвердили, що знайдені чоловіки — дійсно їхні пацієнти, яких виписали напередодні. При цьому там заперечують, що вивозили їх на кладовище, передає ТСН.

Всі троє мають хронічні психічні відхилення, але нині - у стадії ремісії. У диспансері сказали, що такі пацієнти не повинні лежати в стаціонарі. Мовляв, ними маютьопікуватися соціальні служби. Також натякнули, що пацієнти могли опинитися на кладовищі, оскільки там знаходиться церква, де підгодовують безхатьків. Втім, як неходячі люди дісталися кладовища в семи кілометрах від лікарні, у диспансері пояснити не можуть.

Самі пацієнти лікарні розповідають свою версію.

"Санітар (привіз, — ред.) Посадили в машину, привезли і поїхали. Один мене віз на візку, я у нього запитав "Ууди везете?", він відповів: "На розстріл", — розповів чоловік.

Його колега по нещастю додав, що санітари сказали, що нібито перевозять пацієнтів в інший центр, а привезли на кладовище.

Зараз чоловіків тимчасово прихистили в Одеському центрі реінтеграції безхатьків, але довго там вони перебувати не зможуть. Тим часом справою займається поліція. Правоохоронці мають з'ясувати, чи не порушили медики закон.

Як повідомляв Главред, ввечері 2 лютого в міській лікарні швидкої допомоги Тернополя стався моторошний інцидент. Хворий на коронавірус пацієнт на очах у медиків перерізав собі сонну артерію. Чоловік гостро відчував провину через те, що нібито заразив багато людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти