Соціолог пояснив, як голоси Зеленського переходять до Шарія і Медведчука

23 червня 2020, 21:50
Експерт зазначив, що глава держави намагається догодити всім.
Зеленський
Зеленський втрачає електорат / УНІАН

До проросійським силам в Україні переходять голоси виборців, які голосували за президента Володимира Зеленського, але розчарувалися в ньому.

Як повідомив гендиректор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто в інтерв'ю Укрінформу, Зееленский - компромісна фігура, він намагається догодити всім на догоду своєму рейтингу.

За словами експерта, зараз така позиція Зеленського призвела до того, що його перестали підтримувати і патріоти, і проросійські сили, і проєвропейські активісти.

відео дня

"Зменшення рейтингу Зеленського призводить до того, що його голоси йдуть не в "Голос" або до Порошенка. Все, що він втрачає, отримує, ось наприклад, партія Шарія, яка зараз істотно підвищила свій рейтинг, і вона, за нашими даними, на межі проходження у Верховну Раду", – сказав Паніотто.

Аналітик підкреслює, що останнім часом збільшилася тенденція до увиличению рейтингу партії Віктора Медведчука. Це відбувається за рахунок виборців саме Зеленського, які голосували за "нові обличчя", але в підсумку розчарувалися.

Як раніше повідомлялося, Зеленському сьогодні повністю довіряють 13% українців. Баланс довіри до нього за рік знизився з +34,1% до -8,9%. Таким чином вперше з моменту перемоги на виборах президента цей показник став негативним.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, якби вибори президента України відбувалися на початку червня 2020 року, то за чинного главу держави Володимира Зеленського проголосували б 25,7% українців. Якщо розраховувати відсотки тих, хто визначився з вибором, підтримка Зеленського становила 37,6%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти