Відволікаючий маневр ЗСУ на Курщині провалився: в Forbes назвали причину

29 серпня 2024, 11:39
965
Наступ у Курській області не призвів до передислокації деяких російських сил із Донецька, пише Forbes.
Відволікаючий маневр ЗСУ на Курщині провалився: в Forbes назвали причину
ідволікаючий маневр ЗСУ на Курщині провалився / колаж: Главред, фото: Генштаб ЗСУ, карта ISW

Війська країни-агресорки Росії продовжують просуватися на сході, при цьому в українських військових не так багато додаткових військ для розгортання на Покровському фронті, адже багато резервних бригад тепер беруть участь у Курській операції. Про це пише аналітик Forbes Девід Екс.

"Взявши Покровськ, Росія могла б послабити українську оборону по всій східній лінії фронту - найважливіша попередня умова для ширшого російського наступу, який міг би призвести до повної окупації Донецької області", - йдеться у статті.

Зазначається, що коли ЗСУ вторглися в Курську область, багато хто ставив собі питання, чому замість цього ці війська не посилили Покровськ. І одне з головних пояснень полягає в тому, що вторгнення мало відвернути російські війська зі сходу, послабивши тиск на Покровськ. У цьому сенсі вторгнення в Курськ могло бути відволікаючим маневром.

відео дня

"Якщо так, то воно провалилося", - пише аналітик.

Наступ у Курській області не тільки не призвів до передислокації деяких російських сил із Донецька, а й посилив брак українських сил у регіоні.

Замість того щоб кинути свої найкращі війська в Курськ, щоб стримати український наступ, Кремль зібрав молодих і погано навчених призовників. Ці підкріплення сповільнили, але не зупинили українське вторгнення. Водночас вони дозволили Кремлю зберегти свої східні сили цілими і неушкодженими.

"Результатом через три тижні після вторгнення України в Курськ стало те, що російський наступ на сході не тільки триває - він набирає обертів. Українські сили, що обороняють Покровськ, поступаються росіянам за чисельністю приблизно вдвічі. Без допомоги у них може не залишитися іншого вибору, крім як здати Покровськ - і це може статися незабаром", - додає аналітик.

Він також додає, що оптимальним варіантом буде, якщо Генштаб ЗСУ знайде сили для укріплення лінії під Покровськом, і якщо ці сили знекровлять російські бригади і полки доти, доки вони просто не зможуть продовжувати наступ. Це не нездійсненне завдання з огляду на рекордні втрати росіян на Покровському напрямку, проте невідомо, коли такі втрати стануть надто високими для російського командування.

Що відомо про Forbes

Forbes - американський діловий журнал, заснований у 1917 році, з 2014 року належить гонконгській інвестиційній групі Integrated Whale Media Investments, повідомляє Вікіпедія.

Forbes.com є частиною Forbes Digital, підрозділу Forbes Media LLC. До холдингу Forbes також входить частина RealClearPolitics. Разом ці сайти охоплюють понад 27 мільйонів унікальних відвідувачів щомісяця. Сайт Forbes.com працює під гаслом "Домашня сторінка для світових бізнес-лідерів" і в 2006 році був визнаний найбільш відвідуваним бізнес-сайтом у світі.

Forbes.com використовує "модель дописувачів", в якій широка мережа "дописувачів" пише і публікує статті безпосередньо на сайті.

У 2020 році Forbes отримав нагороду Webby People's Voice Award у номінації "Бізнес-блог/сайт".

Операція в Курській області - що відомо

Нагадаємо, постійний представник України при Організації Сергій Кислиця заявив, що Сили оборони України почали військову операцію на території Курської області з метою зменшення загрози наступу російських військ в напрямку Сумщини.

Депутат Держдуми, російський опозиційний політик Геннадій Гудков розповів про те, що операція Сил оборони України на Курщині стала тригером негативних для Кремля подій - наскільки це вагомий удар по кремлівському режиму.

В свою чергу, президент України Володимир Зеленський заявив, що українські військові продовжують просуватись у Курській області. Вони змогли захопити ще декілька населених пунктів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти