В Умані стався конфлікт між місцевими жителями та хасидами

28 серпня 2020, 12:20оновлено 18 жовтня 2023, 13:28
Сутички сталися в ніч на четвер, 28 серпня.
В Умані стався конфлікт між місцевими жителями та хасидами
Поліція намагалася запобігти конфлікту / Скріншот відео

В Умані Черкаської області в ніч на четвер, 28 серпня, сталися сутички між хасидами та місцевими жителями. Причиною конфлікту стало небажання місцевих пропустити гостей у Паломницький район до поховання цадика Нахмана через заборону урядом відвідування території України іноземними громадянами.

Відомо, що конфліктна ситуація трапилася неподалік від синагоги по вулиці Лисенка в Умані, куди прибули хасиди. Жителі міста на місце інциденту викликали поліцію і зажадали, щоб співробітники правоохоронних органів прогнали паломників.

У відповідь поліцейські заявили, що за законом у них немає повноважень заборонити паломникам відвідувати місце поховання цадика Нахмана.читайте такожЗеленський пояснив рішення закрити Умань для хасидів

Правоохоронці вжили заходів щодо запобігання конфлікту, проте між сторонами все ж сталася невелика бійка.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України з 28 серпня закрив в'їзд на територію країни для іноземців через епідемію COVID-19. Таким чином, хасиди не зможуть потрапити цього року в Умань на святкування Рош ха-Шана.

Глава МВС Арсен Аваков раніше заявив, що в уряді виступили з ініціативою заборони приїзду хасидів в Умань на святкування Рош ха-Шана у зв`язку з тим, що епідемічна ситуація в країні не дозволяє проводити заходи за участю громадян інших країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти