У Білому домі заявили про намір оживити партнерство з Україною

30 березня 2021, 08:33оновлено 30 березня 2021, 09:14
США висловили підтримку плану президента Володимира Зеленського щодо боротьби з корупцією та реалізації програми реформ.
Джейк Салліван
Джейк Салліван поговорив телефоном з Андрієм Єрмаком / Reuters

Вашингтон має намір оживити партнерство з Києвом, щоб підтримати президента України Володимира Зеленського. Таку заяву зробили у Білому домі після того, як керівник Офісу президента України Андрій Єрмак телефоном обговорив з радником президента США Джейкобом Салліваном протидію дезінформації.

"Салліван передав, що адміністрація президента США Джо Байдена має намір оживити наше стратегічне партнерство на підтримку плану президента Володимира Зеленського щодо боротьби з корупцією та реалізації програми реформ", - йдеться у заяві Білого дому.

Зазначається, що Салліван також підтвердив незмінну підтримку американською стороною суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних устремлінь України.

Розмова Єрмака та Саллівана - про що йшлося раніше:

  • 29 березня голова Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента США з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном.
  • Єрмак подякував США за чітку та послідовну політику щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України.
  • Крім того, Андрій Єрмак розповів про ситуацію з безпекою на лінії розмежування в Донбасі.
  • Також глава Офісу президента заявив, що США могли б зіграти активнішу роль у просуванні мирних переговорів щодо припинення війни на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти