50-70 тис євро за дитину: копи викрили злочинну схему торгівлі людьми

28 грудня 2021, 20:34
Жінки думали, що стануть сурогатними матерями.
50-70 тис євро за дитину: копи викрили злочинну схему торгівлі людьми
Аферисти заробили 1,2 млн євро / НПУ

Шестеро зловмисників вербували бідних українок їхати народжувати в Чехію і після цього писати відмову від дітей. Таким чином шахраї за кожну дитину, яку продавали іноземцям, отримували по 50-70 тисяч євро.

У підсумку вони заробили 1,2 мільйона євро. Тепер копи повідомили про підозру, розповіли у пресслужбі МВС України.

Жінки нібито повинні були стати сурогатними матерями, але врешті-решт в документах, в яких ні слова не говорилося про сурогатне материнство, вказувалося, що немовлята народжені за стандартною процедурою. Їх матір'ю вказувалася громадянка України, а батьком – іноземець. Ці біологічні матері повинні були оформити відмову від батьківських прав на користь іноземців.

Шістьом фігурантам вже оголосили про підозри у вчиненні правопорушень, передбачених ч.3 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України.

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 15 років з конфіскацією належного їм майна або без такої.

Суд розглядає питання про взяття під варту членів організованої групи з альтернативою внесення застави в сумі 50 мільйонів гривень кожному.

Нагадаємо, раніше в російському Новокузнецьку 12-річний підліток оголосив про продаж своєї молодшої сестри. Він навіть розмістив оголошення на сервісі Авіто.

Також раніше в одній зі спеціалізованих клінік Києва правоохоронці викрили схему торгівлі немовлятами. "Вартість" однієї дитини становила близько 70 тисяч доларів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти