Росія вкрала назву: Ніцой пояснила, чому РФ потрібно перейменувати в Московію

26 серпня 2021, 13:26
Крадіжка сталася ще в 1721 році, коли указом Петра московити стали називатися Росією, каже Лариса Ніцой.
Ніцой
Лариса Ніцой / УНІАН

Росію обов'язково потрібно називати Московією, тому що це ще один шлях до самоідентифікації українців і до розуміння того, ким є ми, а ким є наші північні сусіди, заявила відома письменниця Лариса Ніцой.

Як підкреслила вона в ході чату в Главреді, РФ вкрала назву Росія, присвоївши її собі.

"Ця крадіжка сталася ще в 1721 році, коли указом Петра московити стали називатися Росією – Руссю (греки писали Росія). Збереглися історичні довідки - промови політиків різних країн, у тому числі заяви в британському і французькому парламенті, про те, що відбувається підміна понять однією країною і відверта крадіжка", - нагадала письменниця.

При цьому вона пояснила, що чимало країн називають інші країни не так, як прийнято і цього не варто боятися.

"Наприклад, Німеччина - німці на свою країну так не говорять, або Грузія. Це поширене явище. Вживати правильну назву щодо Росії-Московії потрібно нам самим. Це має бути наш крок. Українці повинні зрозуміти: Україна - одна країна, Московія – інша. Ніякої загальної Русі. Ми повинні висмикувати з - під Москви все наше, наша назва, в тому числі не віддавати їм наші слова", - переконана вона.

Співрозмовниця додала, що українцям не варто відмовлятися від певних слів, які нібито є калькою з російської мови.

читайте також"РФ поцупила у нас назву": Ніцой запропонувала перейменувати російську мову в "московську"

"Українцям важливо називати Росію Московією для усвідомлення власної ідентичності і нашої історії! Потрібно відокремити зерно від плевел і забрати своє", - резюмувала Ніцой.

Нагадаємо, раніше російський опозиціонер, колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов заявив, що ідея перейменування Росії в Московію не нова. Вона відноситься до розряду дешевого популізму.

На його думку ті, хто хочуть перейменувати Росію в Московію, намагаються зробити вигляд, що Росії не існує. Однак це тупиковий шлях, впевнений Пономарьов. Він упевнений, що Україні варто більшою мірою усвідомити себе лідером слов'янського світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти