РФ відтягує підрозділи з двох областей України: операція на Курщині дає плоди

14 серпня 2024, 17:33
310
ЗСУ з кожним днем масштабують свій успіх у Курській області, а одна з цілей України на цьому напрямку поступово досягається, вважають західні аналітики.
Курская область, ВСУ
Операція ЗСУ в Курській області вже приносить користь / Колаж: Главред, фото: Генштаб ЗСУ, скрін із DeepState

Операція ЗСУ в Курській області вже почала себе окупати. Свою аналітику та результати останніх боїв опублікували журналісти Business Insider.

Сили України крок за кроком досягають своєї мети, адже Росія починає знімати війська з фронту в Україні і перекидає їх на інший - домашній фронт.

За версією видання, однією з основних цілей операції України є відволікання російських військ від лінії фронту в Україні.

відео дня

Аналітики не мають сумнівів, що минулого тижня вторгнення України в Курську область застало Росію зненацька. Зараз ЗСУ контролюють значну територію, включно з принаймні одним містом і десятками сіл.

Опитаний виданням український чиновник заявив, що є докази "жестів доброї волі" окупантів на деяких напрямках фронту в Україні.

"Росія передислокувала деякі свої підрозділи як із Запорізької, так і з Херсонської областей на півдні України", — сказав POLITICO у вівторок Дмитро Лиховій, речник української армії.

Хто такий Дмитро Лиховій

Дмитро́ Ві́кторович Лихові́й — український журналіст, громадський діяч, поет, військовослужбовець, учасник війни з Росією.

Головний редактор інтернет-видання "Новинарня", зазначає Вікіпедія.

Лиховій підсумовує, що кількість російських військ, які відволікаються від основних боїв, є "відносно невеликою", але є докази того, що Росія також переміщує війська з інших частин України.

Своєю чергою аналітики ISW також посилаються на російські джерела, які повідомляють, що деякі нерегулярні підрозділи були виведені з Донецька на сході України, де точилися інтенсивні бойові дії і де Росія досягла додаткових успіхів.

Ці підрозділи, ймовірно, спиралися на "російських військовозобов’язаних та елементи деяких регулярних і нерегулярних військових підрозділів, виведених з менш важливих ділянок лінії фронту, щоб протистояти українському вторгненню".

"Російське військове командування визначило, що можливі зриви наступальних дій на півночі Харківської області та інших менш критичних прифронтових ділянках є прийнятним ризиком для адекватної відповіді на українське вторгнення в Курську область", - йдеться в повідомленні.

Операція в Курській області РФ

6 серпня російські пропагандисти поскаржилися на прорив кількох механізованих колон з боку України прикордонної ділянки в Курській області. У Мережі з'явилися чутки, що до прориву можуть бути причетні російські добровольчі загони у складі ЗСУ. Але Україна не підтверджувала своєї участі в конфлікті в Курській області.

Перші бої з невідомими людьми, згідно з російськими пабліками, прийняли солдати-строковики, оскільки підрозділи "Ахмат" були ганебно розбиті.

Російські пабліки писали про захоплення невідомими силами низки населених пунктів і вигадану загрозу для Курської АЕС.

Російський диктатор Володимир Путін прокоментував бої його армії з невідомими людьми в Курській області. Те, що відбувається, він назвав "провокацією" та поскаржився на "невибіркову стрілянину".

Операція в Курській області - останні новини

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов також підтверджує інформацію, що Росія перекинула частину військ на Курщину, адже там окупантів дедалі більше спіткають невдачі. Водночас є інформація, що два дні тому російські війська відійшли від населеного пункту Сотницький Козачок.

Своєю чергою російський журналіст Олексій Левченко пояснив, чому Путін не може оголосити війну на фоні боїв в Курську. На його думку, режим проведення Росією так званої контртерористичної операції дуже зручний для російського диктатора Володимира Путіна. Річ у тім, що він дозволяє їм контролювати всі процеси, і саме ФСБ стає головною силою в цьому режимі.

Видання The Economist окреслило три можливі сценарії, якими будуть подальші дії ЗСУ в Курську, якщо РФ почне перекидати в Курський район більш боєздатні війська.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти