Стрибають та кусаються: Україну атакують небезпечні павуки із чотирма щелепами

17 серпня 2021, 22:50
Отрута павука, яка потрапила до кисті, може відняти чутливість у всій руки аж до плеча.
Стрибають та кусаються: Україну атакують небезпечні павуки із чотирма щелепами
Україну атакують небезпечні павуки / facebook.com/av.kovshar

Українців попередили про павуків із чотирма щелепами - вони стрибають на людей і боляче кусаються. Небезпечне створіння помітили на Харківщині, раніше їх бачили у багатьох інших областях України.

Про отруйного жовтосумного павука Хеіракантіум, який раніше був великою рідкістю, повідомив у Facebook мешканець Куп'янську Олександр Ківшар.

Він розповів, що до його будинку вночі заповз небезпечний павук. Така істота раніше не мешкала на Харківщині. Отруйних жовтосумних павуків неодноразово бачили в Одеській, Запорізькій, Кропивницькій та Дніпропетровській областях, а також у Криму. Істоту називають Cheiracanthium punctorium.

відео дня
Стрибають та кусаються: Україну атакують небезпечні павуки із чотирма щелепами

"На початку осені цей павук стає більш активним, і саме тому нам слід бути обережнішими. Адже павук, якого потурбували, стрибає вперед і миттєво своїми гострими нижніми щелепами проколює шкіру людини. А всього у павука чотири щелепи, які рухаються окремо одна від одної у двох площинах" - написав про отруйну істоту житель Куп'янська.

Чоловік вважає, що до Куп'янську павука завезли туристи, які поверталися додому з моря. Істота могла потрапити на Харківщину випадково, в речах або в валізах.

Стрибають та кусаються: Україну атакують небезпечні павуки із чотирма щелепами

Павук із чотирма щелепами має нейротоксичну отруту, яка вкрай негативно впливає на людину. Після "зустрічі" із такою істотою виникають сильні болі та набряки, температура і артеріальний тиск підвищуються.

читайте такожЛякаюче видовище: в Австралії через павуків стався апокаліпсис

Отрута павука, яка потрапила до кисті, може відняти чутливість у всій руки аж до плеча. Тому з подібними істотами треба бути вкрай обережними.

Також Ківшар розповів, що робити, якщо людину вкусив павук, але вона не знає, чи отруйна ця істота. По-перше, створіння слід сфотографувати, це допоможе лікарям ідентифікувати павука у разі сильної інтоксикації. По-друге, рану слід промити водою, після чого прикласти до неї лід.

Якщо ж на людині сидить павук, його треба скинути на землю. Намагатися вбити істоту на одязі або шкірі не слід - це може стати причиною укусу.

Раніше Главред писав про те, що в Мукачеві (Закарпатська область) виявили навалу самок отруйних павуків Аргіопа Брюнніха - які відомі своєю схильності до поїдання самців після рятування.

Нагадаємо, в Запорізькій області в курортній Кирилівці (Азовське море) на зміну навалі сонечок, комарів і медуз прийшли павуки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти