Пауза у відносинах: Білорусь різко відповіла на рішення України

28 серпня 2020, 19:18
Пауза у відносинах призведе до збитків у відносинах двох держав, впевнені в МЗС Білорусі.
Україна - Беларус
Мінськ відповів на заяву Києва / ej.by

У МЗС Білорусі прокоментували заяву офіційного Києва щодо"паузи" в українсько-білоруських відносинах.

В заява МЗС Білорусі йдеться про те, що відповідальність за можливі наслідки призупинення контактів Києва і Мінська повністю лежить на українській стороні як ініціаторі цієї паузи.

"Білорусь не ставила діалог з Україною на так звану "паузу" - це ж не просто натискання кнопки на програвачі. Це конкретний збиток для тісних багатогранних відносин двох сусідніх держав. Відповідальність за можливі наслідки цього кроку лежить повністю на українській стороні, а також, як ми бачимо, на її більш старших зовнішньополітичних партнерах. Зі свого боку, готові до продовження співпраці на всіх рівнях і в тому обсязі, до якого готова Україна і її дружній і братній нам народ", — йдеться в повідомленні.

У МЗС Білорусі зазначили, що МЗС України нібито суперечить саме собі.

читайте також"Рука не здригнеться": Лукашенко назвав умови для введення військ РФ у Білорусь"Це боляче констатувати з урахуванням того, що Білорусь ніколи, навіть у дуже непрості роки для наших українських друзів, не ставила під сумнів суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України, право самостійного вибору народом шляхів свого розвитку. Нас не можна дорікнути в тому, що ми якимось чином брали участь у розпалюванні нестабільності в Україні, йшли на обмеження контактів з українськими друзями на будь-якому рівні.

Як мінімум дивним виглядають запевнення про невтручання з одночасним публічним визнанням координації своєї офіційної позиції з політичним керівництвом ЄС і США, про що було недвозначно заявлено Міністром закордонних справ України в ході брифінгу 28 серпня. На наш погляд, це неприкрито демонструє межі самостійності в прийнятті рішень, незважаючи на те, що наші країни пов'язують, як було все-таки зазначено главою МЗС України, глибокі відносини на всіх рівнях, що диктуються насамперед міркуваннями добросусідства і кровної спорідненості", - додали в МЗС Білорусі.

Нагадаємо, раніше в МЗС України зробили заяву, згідно з якою Київ прийняв рішення відкликати посла в Республіці Білорусь Ігоря Кизима для проведення консультацій.

Українська сторона має намір переглянути дипломатичні відносини з Білоруссю через видачу Мінськом бойовиків ПВК Вагнера Москві і негативних заяв Лукашенка на адресу України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти