"А ти, худоба, звідки?" Дроздов розповів про свою резонансну поїздку до Криму

26 червня 2020, 16:51оновлено 26 червня 2020, 20:14
Журналіст Дроздов порадив кримчанам сісти на поїзд через Керченський міст і відправитися у Росію.
Дроздов
Дроздов до Криму більше не поїде / Скріншот YouTube

Кримський півострів ще з початку нульових років перебував під серйозним впливом російської культури. Місцеве населення ментально не асоціювало себе з Україною і було носієм, швидше, місцевої або російської ідентичності.

Про це заявив львівський журналіст Остап Дроздов у інтерв'ю блогеру Сергію Іванову.

За словами Дроздова, йому вдалося побувати в Криму на початку нульових років. І вже в ті часи було помітно, що ситуацію там контролює Росія. Причому це було помітно за масштабами поширення російської культури на півострові.

"Перша моя поїздка в Крим була ще на початку нульових років і я тоді зрозумів, що це взагалі не Україна. Це було в 2002 чи 2003 році – я відразу зрозумів, що це вже віддано на відкуп і все з цим зрозуміло. Але коли якийсь водій або таксист у себе на лобовому склі триколор тримає, коли там всі бігборди з російськими триколорами, з російським порядком денним, з концертами, російською масовою культурою... І це все було настільки декоровано Росією, що навіть люди, які чули мій неповторний галицький акцент завжди казали: "О, видно, що ви з України приїхали", - зазначив журналіст.читайте такожЧому висловлювання Дроздова викликають такий резонанс

Дроздов в такі моменти задавався риторичним питанням.

"– А ти, худоба, звідки? – У мене завжди було таке питання", – сказав він під час бесіди.

Після цієї поїздки Дроздов категорично відмовився від відвідин Криму.

"І вже тоді я сказав, що моєї ноги там не буде. По-перше, брудно. По-друге, ворожий простір. Мої вуха не можуть чути цей треш. Мої очі не можуть бачити цю мо**альню. Мене це все нервує і я сказав: "Боронь Боже, щоб я туди поїхав", - говорить Дроздов, стверджуючи, що в ті роки дешевше було відпочити за кордоном.

Наостанок він жорстко прокоментував результат анексії Криму Росією.

"Вони зайшли у свою історичну Батьківщину. От нехай цілують той керченський поїзд і нехай на ньому ж туди і їдуть", - підкреслив Дроздов.читайте такожЗеленський розповів, чому росіяни повернуть Крим Україні

Нагадаємо, навесні 2014 року Росія здійснила військове вторгнення в Автономну Республіку Крим, після чого провела там так званий референдум і анексувала український півострів.

Цивілізоване світове співтовариство продовжує вважати Крим територією України.

Тим часом у Києві заявили, що Москва заборгувала Україні багатомільйонну суму за базування Чорноморського флоту у Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти