2,5 млн збитків: новий глава екоінспекції відпустив судно після вилитої пальмової олії

5 червня 2020, 17:37
Винуватець інциденту не сплатив штраф до держбюджету.
Чорне море стало зеленим
Чорне море забруднили пальмовою олією безкарно / Думська

Новопризначений голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований без будь-яких штрафних санкцій відпустив судно Stavanger, яке в порту Південний неподалік від Одеси скинуло вісім тонн пальмової олії в море.

Як повідомив колишній виконуючий обов'язки керівника відомства Єгор Фірсов у Facebook, власник судна не сплатив штраф до держбюджету. Однак він заявив про перерахування 26 млн грн на депозитний рахунок господарського суду Одеси.

"Але, по-перше, ця сума майже в 3 рази менше розміру збитку. А по-друге, це не штраф. Через пару місяців цю історію тихо зіллють, ці гроші повернуть власнику судна, і історія закінчиться нічим", — вважає він.

відео дня

За словами Фірсова, йому неодноразово пропонували хабар представники судновласника, які намагалися максимально економно вирішити проблему з пальмовою олією, що забруднила Чорне море. Але він постійно відмовляв і мав намір вирішити зазначене питання відповідно до закону.

"Багато пишуть мені, запитують, що робити і як реагувати на те, що відбувається? Виходить, що вся наша робота, всі реформи були марними? За тиждень все повернулося до старих порядків, як було за Януковича, Порошенка і т. д. Чого ж тоді варті слова влади про реформи та боротьбу з корупцією", — додав він.

2,5 млн збитків: новий глава екоінспекції відпустив судно після вилитої пальмової олії
/ Фото: Facebook/Єгор Фірсов

Нагадаємо, в морському порту Південний неподалік від Одеси судно Stavanger під прапором Тувалу скинуло в акваторію Чорного моря понад вісім тонн пальмової олії. Фірсов заявляв, що компанія заплатить майже два з половиною мільйона доларів штрафу.

Пізніше Кабінет міністрів України 13 травня звільнив в. о. голови Державної екологічної інспекції Єгора Фірсова з займаної посади без попередження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти