У Криму туристи обурені жахливим станом пляжів

20 липня 2020, 21:40
Територію біля моря "з'їли" шторми.
Заозерне, Євпаторія
Пляжі Криму не готові до туристів / Фото twitter.com/KrimRt

У Криму в розпал туристичного сезону місцеві пляжі виявилися не готові до напливу відпочиваючих.

Як заявив так званий голова комітету Держради республіки з туризму, курортів і спорту Олексій Черняк в ефірі радіостанції Супутник в Криму, в цьому році на пляжах ПБК "не вистачає місця усім охочим, оскільки їх з'їдають шторми".

За словами російського чиновника, на узбережжі в цій частині півострова немає природних пляжів через рельєф, всі вони створені штучно і потребують сезонних робот по благоустрою. Однак через пандемію коронавіруса і карантин на територію біля моря не встигли навести лад, що викликає обурення туристів.

"Якщо на західному узбережжі Криму є пісок і вся підготовка полягає в його розрівнюванні та встановленні інфраструктури, проблеми пляжів на ПБК існують вже декілька років. Всі роботи з благоустрою зазвичай ведуться, коли шторми закінчуються. (...) У травні та червні були закриті підприємства, які надають щебінь, а також ті, хто міг виконати роботу по вирівнюванню", — пояснив чиновник.

читайте такожУ матеріалі Reuters розхвалили російські війська в КримуРосійський чиновник поскаржився, що місцева влада не встигла організувати роботи по дослідженню дна і своєчасно провести комплекс необхідних робіт з підготовки пляжів для відпочиваючих.

"Завалити зараз пляж щебенем з кар'єра — теж не вихід. Треба час, від декількох тижнів до місяця, щоб море перетворило щебінь в ту гальку, на якій ми звикли відпочивати", — підсумував він.

Нагадаємо, 20 липня президент РФ Володимир Путін приїхав в анексований Росією Крим. Він взяв участь у церемонії закладення нових російських бойових кораблів для Військово-морського флоту РФ в Керчі.

Як раніше повідомлялося, напередодні російські війська з допомогою катерів перекрили рух суден у Керченській протоці. Крім того, через Кримський міст на територію анексованого півострова йшло перекидання військ РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти