"Ми в розрахунку": екс-бойовик поділився, чому не повернувся до ОРЛО

17 квітня 2020, 20:49
За словами учасника обміну полоненими, він не хоче "мати відношення до тих, на чиєму боці раніше воював".
Обмін полоненими
Екс-бойовики Донбасу розповів, чому не захотіла повертатися в ОРДЛО / Reuters

Під час чергового обміну полоненими, який відбувся вчора, 16 квітня, четверо з тих, кого мали передати на підконтрольну бойовикам "Л/ДНР" територію, відмовилися залишати Україну.

Як заявив колишній бойовик в інтерв'ю 24 каналу, "вони відтепер не хочуть мати відношення до тих, на чиєму боці були раніше".

За словами чоловіка, раніше він воював за "ЛНР", проте зараз його помилували, і він не хоче повертатись на окуповану територію.

відео дня

читайте такожСкандал з обміном: родичі полонених зажадали зустрічі з Зеленським

Представниця підконтрольної бойовикам території Ольга Кобцева підкреслила, що в заяві чоловік написав зовсім інше: мовляв, він висловив бажання бути звільненим за політичними домовленостями у результаті обміну.

"Ви скористалися моментом, щоб отримати процесуальне очищення?" – запитала Кобцева.

Однак той зазначив, що він хотів звільнитися тільки від відповідальності за участь у війні проти України "на стороні терористів. "Я воював за "ЛНР". А тепер мене помилували. Ми в розрахунку... Це своєрідна програма очищення, так зрозуміліше?" – сказав чоловік.

Обмін полоненими 16 квітня

Як раніше писав Главред, вчора українська сторона обміняла полонених із представниками "ДНР" і "ЛНР". На сайті президента України опублікований список із 20 звільнених українців. Серед звільнених переважно цивільні особи, а також двоє військових і один правоохоронець.

Раніше в Офісі президента заявили про те, що Україна повертає 19 своїх громадян, які перебувають у неволі на тимчасово окупованих територіях. Відзначається, що взаємне звільнення утримуваних осіб відбувається в рамках формату "всіх на всіх".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти